CELEBRITIES

“Back To Reality” Boo Is A State Of Mind: 27

Καταπληκτικοί μου άνθρωποι δεν έχω λόγια για την αντίδρασή σας στο προηγούμενο κείμενο. Μόνο αυτό θα πω. Γιατί όντως δεν έχω λόγια. Δεν έχω και πολύ καλή αίσθηση του χρόνου επίσης. Μες στο μυαλό μου κανονικά τώρα είναι Τρίτη. Αλλά δεν είναι. Είναι Τετάρτη.

Επίσης δεν έχω και πολύ καλή αίσθηση του τόπου. Ξέρω ότι είμαι Αθήνα αλλά επειδή από Σάββατο σε Τρίτη έκανα Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ε κάπου έχω χαθεί.

Βρίσκω εξαιρετικά χαριτωμένη αυτήν την αποδιοργάνωση και εξαιρετικά εκνευριστική ταυτόχρονα. Δεν ξέρω αν ταυτίζεστε με κάποιον τρόπο κι εσείς αλλά νομίζω ότι η αρχή των σχολείων που έγινε αυτήν την Δευτέρα θα σηματοδοτεί για πάντα μια επαναφορά στην πραγματικότητα και για μένα, ακόμη κι αν έχω να πατήσω σε προαύλιο σχολείου εδώ και 14 χρόνια.

Γενικά όμως βρίσκω υπέροχη ευκαιρία αυτήν την ”επαναφορά”.

Είμαι ο άνθρωπος που δεν παθαίνει ποτέ αυτό το ”post vacation blues” γιατί είμαι γεννημένη 75 ετών και σπιτόγατα οπότε ακόμη κι αν έχω φύγει για τριήμερο, προλαβαίνω να νιώσω ότι μου λείπει το σπίτι μου. Επίσης είμαι Aιγόκερως με ωροσκόπο Tαύρο και η σταθερότητα ξεχειλίζει από το μπατζάκια και άρα η βάση μου είναι πολύ σημαντική για μένα.

Ωστόσο επειδή βλέπω τριγύρω μου διάχυτη αυτήν την ”ΔενΘέλωΠουΓύρισαΣτηνΠραγματικότητα” ατμόσφαιρα αποφάσισα να σας δώσω μερικά tips για το πως θα γίνει λίγο πιο εύκολο όλο αυτό το ”βάσανο”.

1. Ξεκινήστε με ένα γερό καθάρισμα στο σπίτι και μην με βρίσετε. Ξέρω, ακούγεται λιγάκι περίεργο αλλά καμια φορά όταν έχεις απουσιάσει για μεγάλο διάστημα και έχεις συνηθίσει σε ένα ξενοδοχειακό περιβάλλον ακόμη και το ίδιο σου το σπίτι μπορεί να φαίνεται λίγο ξένο. Ένα καθαρό σπίτι σε βοηθάει να οργανώσεις καλύτερα τη σκέψη σου και να αδειάσεις και πολύ πιο γρήγορα τη βαλίτσα σου. Ναι. Αυτήν την βαλίτσα που έχεις ακόμη μισάνοιχτη στο πάτωμα του υπνοδωματίου σου λέω.

2. Ξεκινήστε ένα καινούριο χόμπι. Κατά τη διάρκεια των διακοπών είμαστε πολύ πιο ανοιχτοί σε καινούριες εμπειρίες και δραστηριότητες. Μπορείτε να πάρετε αυτήν την έμπνευση και να την κάνετε μέρος της ζωής σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με μια καινούρια έθνικ κουζίνα ή ακόμη και να μάθετε μια καινούρια γλώσσα.

3. Επίσης κατά την διάρκεια των διακοπών είμαστε πολύ πιο ανοιχτοί στην ανθρώπινη επικοινωνία. Μπορεί να γνωρίσατε ανθρώπους εκεί στο νησί που ενδεχομένως θα μπορούσατε να συνεχίσετε να συναναστρέφεστε. Δώστε την ευκαιρία σε καινούριους φίλους. Κανονίστε να βρεθείτε σύντομα. Θα μπορείτε μέσα σε όλα να μιλάτε ατελείωτα για τις κοινές καλοκαιρινές εμπειρίες και να ξαναζείτε τα συναισθήματα που βιώσατε.

4. Να γίνετε πιο δραστήριοι. Συνήθως στις διακοπές θα χρησιμοποιήσουμε πολύ λιγότερο το αυτοκίνητο, θα παίξουμε κάποιο θαλάσσιο σπορ, θα κολυμπήσουμε, θα σκαρφαλώσουμε. Επιστρέφοντας χάνουμε μεγάλο κομμάτι αυτής της παιχνιδιάρικης δραστηριότητας και ”βαραίνουμε” (ψυχικά το εννοώ). Μην το επιτρέψετε στον εαυτό σας αυτό φέτος. Βάλτε την άσκηση στην ζωή σας με όσο πιο διασκεδαστικό τρόπο μπορείτε για να μην είναι βαρετή. Οι βόλτες μπορούν να συνεχιστούν για πάντα.

Βοήθησα; Όχι; Τίποτα; Τζίφος;

Εύχομαι πάντως έστω και κάτι από όλα αυτά να απάλυνε λίγο το αρνητικό συναίσθημα της επιστροφής.

Αν έχετε και κάτι άλλο να προτείνετε είμαι έτοιμη να το ακούσω.

Όλα είναι θέμα οπτικής!

Επανεκκίνηση και όχι επιστροφή!

boo!