WELLNESS

Το τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε

Όταν τελειώνει κάτι, όταν ένας άνθρωπος βγαίνει από τη ζωή σου, δεν είναι απαραίτητο ότι θα θες να τον θυμάσαι. Αυτό όμως που δύσκολα ξεχνάς είναι πώς έληξε η οποιαδήποτε σχέση είχατε. Μην πάει το μυαλό σου μόνο στο ερωτικό. Μιλάω για φίλους, γονείς, παππούδες, αλλά ναι, φυσικά μιλάω και για αγάπες.

Το πιο λυπητερό κομμάτι και αυτό που πάντα σε προσγειώνει είναι φυσικά το τέλος. Σε περίπτωση που θες να βαλαντώσεις στο κλάμα ή έχεις ανάγκη να δεις τα χειρότερα για να εκτιμήσεις αυτά που έχεις, υπάρχει ένα Tumblr που συμβάλλει ξεκάθαρα σ’ αυτή σου την προσπάθεια.

Το The Last Message Received, είναι ένας λογαριασμός που φιλοξενεί τα submissions πολλών χρηστών οι οποίοι αποφάσισαν να μοιραστούν τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξαν με ανθρώπους που πλέον δεν έχουν στη ζωή τους.

Πόσες ώρες μπορείς να κλαις κάνοντας scroll down; Μερόνυχτα ολόκληρα. Εννοείται πως κάτω από κάθε μήνυμα υπάρχει κι μια μίνι περιγραφή περί τίνος πρόκειται και πώς έληξε όλο αυτό. Τι θα διαβάσεις; Από μηνύματα για συγγνώμη για κάποια απιστία, παράλογες απαιτήσεις από φίλους και πρώην, μέχρι τελευταία μηνύματα ανθρώπων πριν πεθάνουν ή αυτοκτονήσουν. Αυτό το tumblr στέκεται πολύ εύκολα σαν δικαιολογία για να πάρεις αγκαλιά ένα βάζο νουτέλα και να κλαις μπροστά στην οθόνη σου. Αν νιώθεις πως είναι μια από εκείνες τις μέρες που έχεις ανάγκη ένα τέτοιο ξέσπασμα, αυτή είναι η εναλλακτική σου αντί για μια ρομαντική ταινία.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα, έτσι για να πάρεις μια γεύση από το δράμα που κυκλοφορεί εκεί έξω ελεύθερο.

“Μου λείπεις”

Μου έστειλε αυτό αφού έκανε κάτι με τη φίλη μου. Δεν ήξερα τι να πω.

“Γεια, ξέρω ότι έχουμε να μιλήσουμε πολύ καιρό, αλλά ήθελα απλά να σου πω ότι ήσουν ένας από τους καλύτερούς μου φίλους και μου λείπεις πάρα πολύ”

Το έστειλα στον επί 4 χρόνια κολλητό μου αφού μετακόμισα στην άλλη άκρη της πόλης. Ήμασταν για λίγο ερωτευμένοι και κάναμε τα πάντα μαζί. Δεν έχω νέα του εδώ και 8 μήνες.

“- Άκουσε με, είσαι ένα υπέροχο κορίτσι, τρομερό και σου αξίζουν πολύ περισσότερα

– Ευχαριστώ, μάλλον έχεις δίκιο. Όπως και να χει, να ‘σαι καλά.

– Να ‘σαι καλά”

Ήταν παντρεμένος. Δεν το ήξερα. Εκείνη το έμαθε, εγώ το έμαθα, έληξε.

“Μου λείπει το να μιλάμε”

Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα που έλαβα από το αγόρι μου πριν αυτοκτονήσει, ποτέ δε θα συγχωρήσω στον εαυτό μου ότι δεν απάντησα.

“- Δεν ξέρω καν αν είναι δικό μου.

– Δικός σου είναι, μαζί το ονειρευόμασταν”

Ο πρώην μου, συζητήσαμε να βάλουμε μπροστά για ένα παιδί, συνέβη. Όταν ήμουν 3 μηνών με άφησε να κλαίω στο πάρκινγκ ενός μανάβικου στη μία τα ξημερώματα. Η τελευταία φορά που τον είδα. Σήμερα, είμαι 7 μηνών έγκυος, εκείνος είναι πεπεισμένος ότι το παιδί δεν είναι δικό του, αρνείται να μου μιλήσει.

“- Θα σε βγάλω από τη mail list μου και δε θα σου ξαναστείλω, αλλά δε θα σε διαγράψω. Δε θα προσποιηθώ ότι όλο αυτό έληξε άδοξα απλά επειδή είναι πιο εύκολο για σένα. Μου αρέσεις ακόμα.

– Οκ, να πας να γαμηθείς

– Θα σε διαγράψω και θα σε σβήσω από παντού, αν πεις κάτι καλό

– Σ’ αγαπώ”

Έφυγα από τη χώρα για δουλειά και δεν άντεχε να μου μιλάει.

“- Θέλω να αγαπήσεις αυτό το άλμπουμ όσο κι εγώ

– Το κάνω. Πού είναι ο Ιούνιος; Θέλω να έρθει Ιούνιος”

Ζούσα για ένα χρόνο στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Η κολλητή μου κι εγώ ήμασταν ενθουσιασμένες που θα επέστρεφα σπίτι τον Ιούνιο. Πέθανε τον Απρίλιο.

“- Αλήθεια, δε νοιάζομαι πια για σένα

– Οκ

– Αντίο

– Αντίο”

“Λυπάμαι πολύ, ορκίζομαι στο Θεό ότι θα προσπαθήσω να σε κάνω ευτυχισμένη”

Πέρσι μου είπε ότι ήθελε να είναι μαζί μου κι ότι με αγαπούσε. Λιγότερα από ένα μήνα μετά, βρήκε άλλη και έκτοτε με αγνοεί.

“- Είναι αλήθεια. Όταν σε σκέφτομαι, χαμογελάω πολύ.

– Μωρό μου σ’ αγαπώ”

Πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών μερικές μέρες μετά.