SEX

Τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στο σεξ

Όλα από το μυαλό ξεκινούν, αυτή είναι η πικρή αλήθεια, αλλά στα ερωτικής φύσης ζητήματα, τα θεματάκια εκδηλώνονται «πιο χαμηλά». Το σεξ δεν γίνεται πάντα όπως στις ταινίες. Στην αρχή μπορεί, αλλά πάντα το «μετά» είναι πιο ρεαλιστικό, καθώς ο χρόνος έρχεται και τα κάνει όλα πιο δυνατά, αλλά και πιο δύσκολα. Ποια είναι τα συνήθη ύποπτα ζητηματάκια που κάνουν την εμφάνισή τους στην κρεβατοκάμαρα;

Η έλλειψη όρεξης, τι άλλο;

Για να γίνει το περίφημο «μούμπλε μούμπλε» πρέπει να υπάρχει διάθεση, αλλιώς όλα δείχνουν και είναι 1000% άβολα. Σύμφωνα με έρευνες το 40% των γυναικών παραδέχονται πως αισθάνονται την ερωτική τους επιθυμία να φθίνει, με τις μισές να νιώθουν τύψεις γι’ αυτό. Τα αντισυλληπτικά και τα αντισταμινικά μπορούν να το προκαλέσουν αυτό να ξέρεις, όπως επίσης και η απαισιοδοξία ότι κάτι πάει λάθος. Τίποτα δεν πάει λάθος, απλά όσο περνάει ο καιρός κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνονται τόσο αυθόρμητα. Βάλτε το σεξ στο πρόγραμμα, τρώγοντας έρχεται η όρεξη μερικές φορές.

Όλο ίδια και τα ίδια

Η ερωτική σας ιεροτελεστία είναι πλέον εκνευριστικά προβλέψιμη; κατανοητό. Όσο κι αν σ’ αρέσει ο μπακλαβάς, όταν τον τρως κάθε μέρα με τον ίδιο τρόπο, κάποια στιγμή θα πεις «φτου, πάλι μπακλαβά να φάω»; τι κάνεις λοιπόν, από τη στιγμή που το γλυκό αυτό σ’ αρέσει ακόμα; του αλλάζεις λίγο τη συνταγή. Κάνεις παραλλαγές, το συνδυάζεις με άλλα πράγματα. Εν προκειμένω, προσθέτεις προκαταρκτικά, ανανεώνεις με άλλες στάσεις, ρίχνεις ένα sex toy στο κρεβάτι, αλλάζεις εσώρουχα να γίνει χαμός. Ου γαρ έρχεται μόνον του. Μόνο φεύγει. Και τώρα που είπα «φεύγει», πηγαίνετε καμία εκδρομούλα τα δυο σας, ν’ αλλάξετε παραστάσεις.

Δεν προλαβαίνετε

Εμένα τώρα αυτό κάπως σαν δικαιολογία μου ακούγεται. Κατανοητό ότι δουλεύετε πολύ, ότι τα παιδιά δεν σας αφήνουν να πάρετε ανάσα, ότι έχετε οικονομικές στενότητες και άγχος πολύ, ανησυχίες, ανασφάλειες αλλά βρε παιδιά, μια ζωή την έχετε, έτσι θα βγει; όλο με προβλήματα; Κακά τα ψέματα, το σεξ, όσο το αφήνεις, σε αφήνει. Χρειάζεται εγρήγορση και ευελιξία. Μην ξεχνάς ότι το σεξ χαλαρώνει, απορροφά την ένταση, οπότε τι καλύτερο μέσα στην ημέρα από ένα μικρό διάλειμμα; ωραία τα αναμμένα κεριά και οι ιδανικές συνθήκες, αλλά όταν αυτές δεν είναι εφικτές, πες «ναι» σε κάτι πιο σύντομο και περιπετειώδες.