SEX

Οι 6 κινήσεις για πιο καυτό (και ποιοτικό) σεξ, σύμφωνα με την ειδικό

Μπορεί στις ταινίες να βλέπεις ερωτικές σκηνές γεμάτες πάθος, τελειότητα και άθικτα μαλλιά, αλλά η έλλειψη ρεαλισμού σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις αυτό που βλέπεις χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι. Η σεξολόγος και κλινική ψυχολόγος Janet Brito μας λέει ότι νιώθει ότι επαναλαμβάνει κάθε φορά τα ίδια πράγματα στα ζευγάρια που την ρωτούν πώς θα βελτιώσουν το σεξ που κάνουν και πώς θα μάθουν να επικοινωνούν καλύτερα σε αυτό το κομμάτι. Δες ποια είναι τα πράγματα που τους συμβουλεύει να κάνουν για πιο καυτό σεξ, με ποιότητα και βαθύτερη σύνδεση.

 

Χρησιμοποίησε τις αισθήσεις σου

Και ναι, μιλάμε και για τις 5. Ξέχνα όλα αυτά που γίνονται στο μυαλό σου και πώς θα το πας βήμα βήμα σα σχεδιάγραμμα και ξεκίνα να απολαμβάνεις . Αυτό μειώνει την πίεση που νιώθεις ως προς την απόδοση (και των δύο) και τους φόβους που προκύπτουν από τις υψηλές προσδοκίες που έχεις. Μην ξεχνάς ότι το σεξ έχει να κάνει με το σώμα και την ηδονή και όχι με τη λογική.

Δεν είναι μόνο η διείσδυση

Η λέξη σεξ σε κάνει να σκέφτεσαι μόνο (ή κυρίως) το κομμάτι της διείσδυσης. Η αλήθεια είναι ότι η ερωτική πράξη περιλαμβάνει τα πάντα. Τα προκαταρκτικά, τα φιλιά, τις αγκαλιές και το μασάζ. Πρέπει, σαν ζευγάρι, να ανακαλύψετε αυτά που σας διεγείρουν και σας βάζουν πιο εύκολα στο σωστό κλίμα. Η εξερεύνηση είναι ο δρόμος που σε οδηγεί στον οργασμό.

Διάβασε κι αυτό: 6 φυσικοί τρόποι για να «απογειώσεις» την ερωτική σου διάθεση

Μη με συγκρίνεις μάτια μου

Η σύγκριση δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν. Αν συγκρίνεις το σύντροφό σου με όλους τους πρώην σου ή πεις κάτι του τύπου «ο Κώστας το έκανε καλύτερα», ξέχνα και απόλαυση και ερωτική επιτυχία. Μην κάνεις συγκρίσεις ούτε από μέσα σου. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να μην απολαμβάνεις αυτό που συμβαίνει στο εδώ και τώρα. Δημιούργησε νέες αναμνήσεις και άσε πίσω σου το παρελθόν.

Να ξέρεις τα όριά σου

Τη στιγμή που θα ξέρεις πόση ενέργεια έχεις, πόσο χρόνο διαθέτεις και ποια είναι τα δικά σου κίνητρα, θα νιώσεις πολύ λιγότερη πίεση αλλά θα αποκτήσεις περισσότερο έλεγχο στο πόσο δημιουργικό μπορεί να γίνει το σεξ (και για τους δυο σας).

Θέσε προτεραιότητες

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από τους ρυθμούς και το άγχος την καθημερινότητας και να ξεχάσεις όλα αυτά που είναι σημαντικά για εσένα. Αν χρειαστεί, βάλε πρόγραμμα για τον ύπνο, τη σωματική άσκηση και τη διασκέδαση με τους φίλους σου. Όλα αυτά είναι βασικές προϋποθέσεις για να χαλαρώσεις, να αποφορτιστείς και να απολαύσεις περισσότερο το σεξ με το ταίρι σου.

Δες κι αυτό: Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνουμε σεξ για να είμαστε χαρούμενοι

Κωδικός οικειότητα (με χιούμορ)

Πάρε το απόφαση. Αν δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, δεν πρόκειται να έρθεις ποτέ πολύ κοντά με το σύντροφό σου. Όταν μάθεις να επικοινωνείς τις επιθυμίες και τις ανασφάλειές σου, αποκτάς μεγαλύτερη οικειότητα και «ξεκλειδώνεις» το σύντροφό σου. Αν μπορείς να το κάνεις με χιούμορ και αυτοσαρκασμό ώστε να «ελαφραίνεις» τις δύσκολες στιγμές, ακόμα καλύτερα.