SEX

Η μεγαλύτερη ζημιά που κάνεις στη σχέση σου όταν προσποιείσαι οργασμό

Οι κατά καιρούς σχετικές έρευνες που βγαίνουν στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για ποσοστά που δεν αφορούν μια μικρή μειοψηφία. Η τελευταία που έπεσε στα χέρια μου, έρχεται από την Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των ΗΠΑ (US National Library of Medicine National Institutes of Health) και καταγράφει ποσοστό 67%. Που κάνει τι; που είναι γυναίκα και παραδέχεται ότι έχει προσποιηθεί οργασμό στο σεξ.

Οι επικρατέστεροι λόγοι σχετικά γνωστοί. Δεν θέλουν να προσβάλλουν τον εγωισμού του παρτενέρ/συντρόφου τους, να τον στεναχωρήσουν επειδή εκείνες είναι κουρασμένες για κάτι τέτοιο ή βαριούνται ή δεν βολεύονται σε μία στάση ή δεν θεωρούν δεδομένο ότι «πρέπει» να ολοκληρώνουν κάθε φορά που κάνουν σεξ ή ξέρουν ότι ο αληθινός τους οργασμός θα αργήσει να συμβεί, οπότε στήνουν έναν ανύπαρκτο, και όλοι ευχαριστημένοι (πόσο λάθος). Ο κάθε λόγος, σηκώνει κι από μία τεράστια συζήτηση. Τα κίνητρα, όποια κι αν είναι αυτά, όσο άδολα κι αν περιγράφονται, δεν δικαιολογούν την απόφαση μιας γυναίκας να παίζει θέατρο στο σύντροφό της. Και δεν είναι κουλ όχι μόνο απέναντι σ’ εκείνον, αλλά κυρίως απέναντι στον εαυτό της, που υποβάλλεται σε μία σχεδόν ταπεινωτική διαδικασία.

Και ποιο το όφελος; Κανένα στην ουσία. Γιατί όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις καταστάσεις στη ζωή, όταν κάνεις κάτι μια φορά, όσο δύσκολο κι αν είναι, τη δεύτερη έχεις ψυχολογικό πλεονέκτημα, το ‘χεις δοκιμάσει και άρα ξέρεις το πιο σημαντικό, ότι μπορείς. Αυτό που μάλλον δεν έχεις σκεφτεί πολύ στην περίπτωση που προσποιείσαι οργασμό, είναι πως κανένας από τους δύο δεν βγαίνει κερδισμένος. Και οι δύο πληγώνονται, ο ένας άμεσα κι ο άλλος έμμεσα, αλλά βαθιά. Όταν υποκρίνεσαι στο σεξ, ουσιαστικά μπαίνεις στη διαδικασία να τον πείσεις πως ό,τι κάνει, το άγγιγμα του, ο τρόπος που κάνει σεξ, η μυρωδιά του, είναι όλα υπέροχα, πως τίποτα δεν σε χαλάει τόσο ώστε να μην μπορείς να τελειώσεις. Επίσης, μαθαίνεις τον εαυτό σου να είναι ανειλικρινής απέναντί του. Βλέπεις ότι σε πιστεύει, συνεχίζεις να ζεις μετά το ψέμα σου και πολύ εύκολα πια θα μπορείς να το επαναλάβεις- γιατί όχι- και σε άλλα επίπεδα. Είναι ένας φαύλος κύκλος, μια κατάσταση που έχει όλες τις προδιαγραφές να βλάψει τη σχέση σας, αντί να τη βελτιώσει. Εσύ δεν είσαι αληθινή με τα συναισθήματά σου κι εκείνος δεν έχει κανένα λόγο ή δικαίωμα να διορθωθεί. Ή  το δικαίωμα να είναι με μία γυναίκα που απολαμβάνει το σεξ μαζί του περισσότερο απ’ όσο εσύ. Όπως κι εσύ με κάποιον που όταν δεν θα έχεις όρεξη να πέσετε στο κρεβάτι, θα μπορείς να του το πεις χωρίς δεύτερη σκέψη.