SEX

5 στάσεις με τις οποίες είναι πιο πιθανό να μείνεις έγκυος

Αποφάσισες μαζί με το σύντροφό σου να αποκτήσετε ένα παιδί και ξεκινήσατε τις προσπάθειες. Τέλεια. Τα πράγματα είναι απλά. Σεξ χωρίς προφυλάξεις ίσον παιδί (τις περισσότερες φορές).Υπάρχουν όμως κάποιες στάσεις που μπορεί να κάνουν τις συνθήκες για σύλληψη και γονιμοποίηση ακόμα πιο ευνοϊκές.

Μιας που πιάσαμε το συγκεκριμένο θέμα, να βάλουμε στο τραπέζι και την ιδέα ότι όταν το σεξ γίνεται για λόγους σύλληψης, σημαντικό ρόλο παίζουν η ηλικία, η κατάσταση υγείας του ζευγαριού, η ημέρα του κύκλου στην οποία βρίσκεσαι. Εκτός από αυτά, να σημειώσουμε ότι σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, μπαίνει και το άγχος στο παιχνίδι.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν και γυναικολόγοι, υπάρχουν στάσεις που μπορούν να υποβοηθήσουν τον τελικό στόχο της πράξης (δηλαδή το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο και να μείνεις έγκυος). Να ποιες είναι αυτές και πώς κάθε μία από αυτές μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά ώστε σε εννέα μήνες να έχεις στα χέρια σου ένα μωρό.

1. Ιεραποστολική

Ξεκινάμε με την κλασική, αγαπημένη ιεραποστολική και τη βάζουμε πρώτη στη λίστα γιατί απ’ οοοοοοόλες τις σεξουαλικές στάσεις είναι αυτή που αυξάνει περισσότερο τις πιθανότητες τα σπερματοζωάρια να βρουν το δρόμο τους προς το ωάριο σου. «Αυτή η στάση είναι η καλύτερη ώστε ο τράχηλος της γυναίκας να ευθυγραμμιστεί με το άνω άκρο του κόλπου της, δηλαδή εκεί που συγκεντρώνεται το σπέρμα μετά την εκσπερμάτιση», υποστηρίζει ο Dr. Roseff, ενδοκρινολόγος και ειδικός σε θέματα αναπαραγωγής.

Η ιδανική θέση είναι να είσαι ξαπλωμένη με ένα μαξιλάρι κάτω από τους γλουτούς σου έτσι ώστε η λεκάνη σου να είναι ελαφρώς ανασηκωμένη. «Μετά την εκσπερμάτιση, είναι καλό να μείνεις σε αυτή τη θέση για 20 λεπτά», λέει ο Dr. Roseff αφού αυτό αυξάνει κι άλλο τις πιθανότητες.

2. Doggy

Είναι η στάση που επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση δηλώνει η Dr. Landa, γυναικολόγος με βάση το Ορλάντο. Και, σε όρους σεξ, το βάθος είναι ανάλογο της επιτυχίας. «Από αυτή τη στάση το κεφάλι του πέους βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που ο τράχηλος ανοίγει», στηρίζιε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το σπέρμα (όταν απελευθερωθεί) έχει την optimum αφετηρία για να φτάσει στον προορισμό του.

3. Legs up!

Legs up και για την ακρίβεια ακουμπισμένα πάνω στους ώμους του ενώ βρίσκεσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Αυτή η στάση ευνοεί πολύ σε όρους βαρύτητας (η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη). Γι’ αυτό και η Dr. Landa, πρότείνει αυτή την παραλλαγή της ιεραποστολικής. Από αυτή τη θέση γίνεται πολύ πιο εύκολο, μετά την εκσπερμάτιση, το σπερματοζωάριο να «κολυμπήσει» και να φτάσει στον τράχηλο.

4. Ανάποδη καουμπόισσα

Άλλη μια παραλλαγή μια αγαπημένης στάσης (της γυναίκας από πάνω) που σου δίνει τα ηνία του ελέγχου και φέρνει το μόριο του συντρόφου σου σε ακόμα πιο προνομιούχα θέση προκειμένου να διευκολυνθεί μια σύλληψη.

5. «Καροτσάκι»

Αν έχεις τα κότσια, τις αντοχές και τη μυική δύναμη για να το δοκιμάσεις (δες εδώ πώς γίνεται) θα αποζημιωθείς. «Είναι σαν να μιλάμε για την αθλητική εκδοχή του doggy style, αλλά δίνει άψογη προοπτική διείσδυσης, άρα και πρόσβασης του σπέρματος στο εσωτερικό του τραχήλου», παραδέχεται η Dr. Landa.