SEX

Πόσο διαρκεί το τέλειο σεξ για μια γυναίκα και πόσο για έναν άντρα;

Το 2015 η περίφημη Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Ιατρικής κατέγραφε ως μέσο χρόνο της ερωτικής πράξης- χωρίς τα προκαταρκτικά- τα 5.4 λεπτά. Ο αριθμός προέκυψε μετά από έρευνα σε 500 ζευγάρια διαφορετικών εθνικοτήτων τα οποία για 4 βδομάδες κλήθηκαν να χρονομετρήσουν την πιο προσωπική τους στιγμή από τη διείσδυση μέχρι και τον οργασμό.

 Κατόπιν ο Brendan Zietsch, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Queensland της Αυστραλίας, ο οποίος αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με αυτό το καυτό ζήτημα έκανε τα μαθηματικά και κατέγραψε ένα εύρος που ξεκινούσε από τα (θλιβερά) 33 δευτερόλεπτα μέχρι τα (ταντρικά) 44 λεπτά. Παρόλο που ο χρόνος δεν ταυτίστηκε με την εθνικότητα των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα, ο Zietsch έδωσε μία πληροφορία για εκείνους που το έκαναν πιο γρήγορα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους, και δεν είναι άλλοι από τους γείτονες Τούρκους, οι οποίοι ξεμπερδεύουν στα 3.7 λεπτά. Ω ποια ταχύτης!

Το σεξ δεν είναι άθλημα, αγώνας δρόμου π. χ., για να «τρέχουμε» κόντρα στο χρόνο, οπότε είναι απολύτως λογικό οι άνθρωποι να μην έχουν μια άμεση απάντηση για το πόση ώρα παίρνει στους περισσότερους συνήθως ένας γύρος σεξ. Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι εκ πείρας είναι πως αν δεν έχει διάρκεια κάποιος μένει παραπονεμένος και αν έχει υπερβολική διάρκεια σ’ εξαντλεί.

Αυτά συμβαίνουν πάνω κάτω στις κρεβατοκάμαρές μας. Πόσο απέχουν όμως χρονικά από το ιδανικό; Πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ (επαναλαμβάνουμε, χωρίς τα προκαταρκτικά) για να βιώνεται ως ιδανικό στο μυαλό μας; 

Σύμφωνα με μία ομάδα Αμερικανών επιστημόνων πολύ λιγότερο από μία βραδιά, ή μία ώρα ολόκληρη. Συγκεκριμένα οι ερευνητές του Behrend College της Πενσιλβάνια κατέληξαν πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες το χορταίνουν όταν διαρκεί από 7 έως 13 λεπτά. Τόσο χρειάζεται ώστε μία γυναίκα να φτάσει στην κορύφωση κι ο άντρας να αισθανθεί απόλυτα ικανοποιημένος απ’ αυτό που του συμβαίνει.

Και τι συμβαίνει με τα προκαταρκτικά; Η έρευνα που έχει δημοσιευτεί στην Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Έρευνας τα έχει πει ήδη από τα 2004 και έκτοτε κάθε φορά επαληθεύεται από αντίστοιχες μελέτες: Ό,τι δεν είναι σεξ αυτό καθαυτό αποδίδει καρπούς και ηδονή μέσα σε 11-14 λεπτά.