SEX

Νέα επιστημονική θεωρία επιβεβαιώνει ότι ο γυναικείος οργασμός είναι υπαρκτός

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες επί μελετών για τις επιδράσεις που μπορεί να έχει ο οργασμός σε εκείνον που τον βιώνει, από τη μείωση πονοκεφάλων μέχρι και την επίτευξη μακροζωίας.

Ωστόσο, είναι ακόμα αμφιλεγόμενα όσα γράφονται για το γυναικείο οργασμό, καθώς υπάρχουν διαφωνίες για το αν και κατά πόσον αυτός υφίσταται, τουλάχιστον με τον τρόπο που συμβαίνει στον αντρικό.

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ” Journal of Experimental Zoology” αναφέρει πως υπάρχει ένας αρχαίος σκοπός για τις γυναικείες κορυφώσεις. Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο γυναικείος οργασμός κάποια στιγμή στην αρχαιότητα πυροδότησε τη διαδικασία της ωορηξίας, κατά την οποία το γυναικείο σώμα απελευθερώνει ένα ωάριο που μπορεί εν συνεχεία να γονιμοποιηθεί προς αναπαραγωγή.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σεξουαλική ζωή άλλων θηλαστικών και έπεσαν σε κάποιες “τυχερές” συμπτώσεις. Μελετώντας την αντίδραση των θηλαστικών στη λεγόμενη “ορμόνη της αγκαλιάς”, ορμόνη που είναι μίξη της προλακτίνης και της οξυτοσίνης, ουσίες που ο οργανισμός απελευθερώνει στη διάρκεια του οργασμού.

Τα ευρήματά τους κατέληξαν στο ότι οι ορμόνες αυτές απελευθερώνονταν στα θηλαστικά αλλά και σε ορισμένες γυναίκες όταν έφταναν σε οργασμό και παράλληλα καθίσταντο έγκυες.

Τα θετικά αυτής της έρευνας είναι δύο: αφενός ότι ο γυναικείος οργασμός έχει ιστορική ύπαρξη και αφετέρου ότι μπορείς να έχεις οργασμό ανεξάρτητα από την τεκνοποίηση αλλά ακόμα και αν δεν έχεις, αυτό δεν συνεπάγεται κάτι αρνητικό.