SEX

Τα 10 tips για τις πρώτες (αμήχανες) φορές που κάνεις σεξ με κάποιον

Ας μιλήσουμε χωρίς ντροπές. Οι πρώτες φορές στο σεξ με ένα ολόφρεσκο πρόσωπο στη ζωή μας μπορούν να μας προκαλέσουν ενθουσιασμό, καρδιοχτύπι, ανανέωση και όλα αυτά τα ωραία. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και έντονο άγχος. Για το αν θα πάνε καλά τα πράγματα, αν θα έχουμε χημεία μαζί του και αν θα συμβεί κάτι που μπορεί να προκαλέσει αμηχανία. Πάμε να δούμε τα 10 tips που θα σε προετοιμάσουν (στο σώμα και το μυαλό) για τις πρώτες φορές που κοιμάσαι με ένα νέο ταίρι.

 

Άνετα εσώρουχα

Ευτυχώς, πάνε οι εποχές που που μία γυναίκα θεωρείτο κατάπτυστη αν δεν εμφανιζόταν με μικροσκοπικά εσώρουχα από δαντέλα μπροστά στον ερωτικό της παρτενέρ. Τώρα πια η άνεση γίνεται προτεραιότητα, τα καυτά εσώρουχα έχουν αντικατασταθεί από την πιο girly και άνετη εκδοχή τους και το βασικό είναι να νιώθεις ο εαυτός σου με ένα τσικ έξτρα αυτοπεποίθησης. Στην τελική, τα εσώρουχα βγαίνουν.

Λίγη yoga δεν κάνει κακό

 

Η σωματική άσκηση έχει διπλό όφελος. Σε βοηθά να αποβάλεις το όποιο άγχος έχεις και να χαλαρώσεις, ενώ η γυμναστική τύπου yoga σε κάνει ακόμα πιο ευλύγιστη και σου χαρίζει περισσότερη αντοχή, σε περίπτωση που σου προκύψει μία φλογερή, θυελλώδης βραδιά, με ποικιλία και διάρκεια.

Δες κι αυτό: Τα οφέλη της yoga στο σώμα και στο πνεύμα (που θα σε πείσουν να την ξεκινήσεις)

Μη βιάζεσαι να περάσεις στο «κυρίως»

Τα προκαταρκτικά είναι πάντοτε μία καλή επιλογή, όσα χρόνια και να είσαι με το σύντροφό σου. Αλλά αν μιλάμε για την αρχή, τότε που ακόμα δε γνωρίζεις τις προτιμήσεις και τα «κουμπιά»του άλλου, είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο στην προεργασία και να περάσετε στο ψητό, έτοιμοι για περισσότερη δράση. Εξάλλου, τα φιλιά είναι η καλύτερη δουλειά.

Πάντα προστασία

 

Δε θέλω να ακουστώ σαν τη μαμά σου, αλλά είναι δεδομένο ότι θα έχεις πάντα προφύλαξη μαζί σου και δεν είναι μόνο υποχρέωση του αγοριού. Δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα, δεν τα αφήνουμε στη θεά Τύχη και δε σκεφτόμαστε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι κακό σε εμάς. Σοβαρέψου και έχε μαζί σου προφυλακτικά, ακόμα και αν δεν είσαι σε σχέση (τσέκαρε μόνο μην έχουν λήξει).

Μη γεμίζεις με προσδοκίες

Πάρα πολύ σημαντικό. Όταν ξεκινάς (το ο,τιδήποτε εδώ που τα λέμε) και φορτώνεις κάτι με πολλές προσδοκίες, που συνήθως είναι μη ρεαλιστικές, καταλήγεις να απογοητεύεσαι, ακόμα και σε περίπτωση που πετύχει. Αποδέξου ότι ούτε εσύ είσαι τέλεια, ότι μπορεί να προκύψουν και αμήχανες στιγμές και ότι μπορεί να μη «δέσει» το γλυκό.

Πες τι θέλεις

Ναι, οι πρώτες φορές διέπονται από ντροπές και αμήχανες σιωπές όπου περιμένεις να μαντέψει τι είναι αυτό που σου αρέσει, τη στιγμή που το θέλεις. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δε μιλήσεις (φωναχτά, όχι στο κεφάλι σου) ή δεν τον καθοδηγήσεις. Όταν υπάρχει χημεία και αμοιβαία διάθεση για μάθηση, όλα πηγαίνουν καλά.

Διάβασε κι αυτό: Για όλα φταίει το αυτοσαμποτάρισμα. Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου

Γέλα και λίγο

Παράδειγμα άβολης στιγμής: πάνω στην ένταση της στιγμής, φτάνεις στο σημείο του κρεβατιού όπου υπάρχει κίνδυνος να πέσεις, και τελικά πέφτεις. Ε είναι αστείο. Αντί να κάνεις ότι δε συνέβη, σπάσε τον πάγο και γέλα, σαν να έβλεπες τη σκηνή απ’έξω. Αυτό θα βοηθήσει και τους δυο σας να αποκτήσετε λίγο περισσότερη οικειότητα. Και είναι πάντα προτιμότερο από την αμήχανη σιωπή.

Ξέχνα την κοιλίτσα

Την κυτταρίτιδα, τις ραγάδες και ο,τιδήποτε βλέπεις ως ενοχλητικό πάνω σου. Είναι η χειρότερη στιγμή να νιώσεις self conscious και να ξεκινήσεις τον εσωτερικό μονόλογο «τώρα θα με δει γυμνή και θα ξενερώσει. Έπρεπε να είχα κάνει εκείνη τη δίαιτα το χειμώνα και τώρα να τα αποτελέσματα. Η κοιλιά μου δείχνει χάλια σε αυτήν τη στάση και θα το προσέξει και δε θα ξανακάνει σεξ μαζί μου». Φτάνει πια! Για να είναι εκεί μαζί σου, σημαίνει ότι του αρέσεις. Αν δεν του αρέσει αυτό που βλέπει, από δω παν κι οι άλλοι.

Μη σκέφτεσαι με άγχος τον οργασμό σου

 

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο οργασμός είναι ο προορισμός και καλό είναι να φτάνεις (see what i did there;). Αν όμως ξεκινάς με αυτό το άγχος («Χριστέ μου, θα τα καταφέρω;») είναι σαν να αποχαιρετάς τον οργασμό σου με μαθηματική ακρίβεια. Αντί να απολαύσεις αυτό που σου συμβαίνει, κάνεις focus σε κάτι που μπορεί να μη σου συμβεί. Και να θυμάσαι ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε εκείνον. Αν αγχωθεί πολύ, ή καταλάβει το δικό σου άγχος, μπορεί να μη φτάσει ούτε εκείνος στο Everest.

Χαλάρωσε

Το ξέρω ότι δε χαλαρώνεις όταν κάποιος σου λέει να χαλαρώσεις, αλλά μήπως όντως να χαλαρώσεις; Δεν εννοώ να κάνεις διαλογισμό πριν το σεξ, αλλά να σεβαστείς τον εαυτό σου και το σώμα σου στο πώς νιώθει, καθ’όλη τη διάρκεια. Αν χρειάζεσαι ένα διάλειμμα ή πονάς, επικοινώνησέ το και μη σκεφτείς τι θα πει. Αν καταλάβεις στην πορεία ότι η επιλογή που έκανες είναι εντελώς λάθος, μην προχωράς. Μπορεί να συμβεί και καλό είναι να «ακούς» την ανάγκη σου, και όχι να σκέφτεσαι ότι οφείλεις να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες του ανθρώπου, που καλά καλά δεν ξέρεις.