SEX

Οι 5 ενδείξεις που σου λένε ότι μόλις είχες οργασμό, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι

Οι Γάλλοι το λένε "la petite mort", γιατί όντως είναι ένας μικρός θάνατος κι εμείς το λέμε «είδα αστράκια», αν υποθέσουμε ότι όλα πήγαν κατ' ευχήν. Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν έχουν βιώσει ποτέ οργασμό (μιλάμε για το 10-15%) ή αν απλώς ανήκεις σε εκείνες που δεν είναι ακριβώς σίγουρες για το αν αυτό που νιώθουν είναι όντως οργασμός, οι παρακάτω σωματικές ενδείξεις σου ανοίγουν τα μάτια. «Μην ξεχνάς εξάλλου ότι δεν βιώνεται το ίδιο από όλες τις γυναίκες αλλά καθεμία από εμάς μπορεί να έχει διαφορετικές εμπειρίες, ανάλογα με τον παρτενέρ και τη στιγμή», υπογραμμίζει η θεραπεύτρια του σεξ, Vanessa Marin.

 

Ωστόσο, όσο μεγάλη ποικιλία και αν υπάρχει, οι σωματικές ενδείξεις είναι κοινές, απλά υπάρχει διαφοροποίηση στο βαθμό έντασης. Αλλά, σε γενικές γραμμές, αν το σώμα σου, κατά τη διάρκεια του σεξ, φτάνει σε ένα σημείο όπου νιώθει πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν, τότε μάλλον είχες οργασμό. Αλλά επειδή αυτό ακούγεται κάπως αφαιρετικό, πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τις 5 βασικές ενδείξεις.

Κάτι σαν φτέρνισμα

Μπορεί να έχεις ακούσει αυτό που λένε μερικές γυναίκες όταν περιγράφουν τον οργασμό σαν φτέρνισμα. Έχει μία λογική γιατί ο οργασμός είναι το χτίσιμο της έντασης που καταλήγει σε ξαφνική απελευθέρωση. Και οι δύο περιπτώσεις λειτουργούν αντανακλαστικά, αλλά η διαφορά είναι ότι ο οργασμός είναι απείρως καλύτερος.

Δες κι αυτό: Τα οφέλη της γυμναστικής στη σεξουαλική ζωή σου

Νιώθεις έντονη ευφορία

Εδώ μιλάμε για χημεία, όχι αστεία. Όταν έχεις οργασμό, ο εγκέφαλος πλημμυρίζει με ωκυτοκίνη και ντοπαμίνη, γνωστές και ως ορμόνες της καλής διάθεσης. Αν δηλαδή νιώθεις ελαφρώς ζαλισμένη από χαρά, λίγο νυσταγμένη και θέλεις να βάλεις τα γέλια, δεν φταις εσύ. Οι ορμόνες φταίνε. Επίσης, σε βοηθούν να έρθεις πιο κοντά με το σύντροφό σου και να αποκτήσεις μεγαλύτερη ενσυναίσθηση.

 

Μυικοί σπασμοί

Δεν είναι μόνο οι κολπικοί μύες που συσπώνται κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τον οργασμό. Μπορεί να το νιώσεις στα πόδια, στους μηρούς αλλά και στο στομάχι. Σε κάθε περίπτωση, σου συμβαίνει χωρίς να το θέλεις.

Αλλάζουν οι παλμοί και οι αναπνοές

Νόμιζες ότι μετά από έναν οργασμό, οι παλμοί συνεχίζουν να είναι αυξημένοι; Κι όμως, έρευνα του 2008 έδειξε ότι οι χτύποι της καρδιάς φτάνουν στο υψηλότερο σημείο στην αρχή του οργασμού και επιστρέφουν στο φυσιολογικό μετά από 10 με 20 λεπτά. Επίσης, εντοπίζεις ότι οι αναπνοές σου γίνονται βαθύτερες.

Η ευαίσθητη περιοχή γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητη

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι αμέσως μετά τον οργασμό, τα γεννητικά όργανα έχουν μεγάλη ευαισθησία και δε δέχονται αγγίγματα για μερικά λεπτά. Αν θέλεις να συνεχίσεις τις ερωτικές περιπτύξεις, μπορείς να κάνεις focus σε άλλα σημεία του σώματος, μέχρι να είσαι έτοιμη να συνεχίσεις κανονικά.