SEX

Με αυτόν τον άντρα δεν πρέπει να κάνεις σεξ

Γι' ακόμα μια φορά λοιπόν, οι επιστήμονες προσπαθούν να βάλουν κανόνες στον έρωτα και να σε αποτρέψουν από τους λάθος συντρόφους, προκειμένου να μη ζορίζεσαι ενώ είναι αποδεδειγμένο πως κάποια πράγματα δεν βγάζουν πουθενά.

Το Πανεπιστήμιο του Queensland λοιπόν, από τη μακρινή Αυστραλία, διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με το λεγόμενο “οργασμικό κενό” και το πότε ένας άντρας αγνοεί τις ανάγκες της συντρόφου του και αποφεύγει ή αδιαφορεί για το αν εκείνη θα έρθει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η έρευνα αυτή λοιπόν εξέτασε κατά πόσο οι γυναίκες που βρίσκονται σε ετερόφυλες σχέσεις είναι πιθανόν να έχουν οργασμούς αν θεωρούν πως ο σύντροφός τους “πάσχει από σεξουαλικό εγωισμό”, είναι δηλαδή παρτάλι στο σεξ και αδιαφορεί για τη δική σου καλοπέραση, ενώ τον νοιάζει μόνο να κάνει η γυναίκα τη δουλίτσα της και να περάσει αυτός καλά.

Οι γυναίκες της έρευνας αντιμετωπίζουν τον σεξουαλικό εγωιστή σαν μια τυπική, αντρική συμπεριφορά του αθλήματος, η οποία μάλιστα ταιριάζει απόλυτα με τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων όπως έχουν διαιωνιστεί.

Τα αποτελέσματα αν και θλιβερά, ήταν λίγο πολύ προβλέψιμα: οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν επιπλέον προσοχή και προσπάθεια από τον σύντροφό τους στο κρεβάτι, αν τον θεωρούν σεξουαλικά εγωιστή, κι αυτό συνεπώς τις οδηγεί σε λιγότερους οργασμούς.

Κορίτσια, να μην τα ξαναλέμε. Να μιλάτε – γενικά αλλά και ειδικότερα – στο σεξ.