SEX

5 πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει για τον αυνανισμό

Ο αυνανισμός είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Όσο κι αν αποφεύγουμε να συζητήσουμε γι' αυτόν (περισσότερο κι από το ίδιο το σεξ δηλαδή), είναι κάτι το οποίο όλες (και όλοι) γνωρίζουμε πολύ καλά.

Η αυτοϊκανοποίηση έχει δαιμονοποιηθεί επειδή παλιότερα κυκλοφορούσε η φήμη ότι οδηγεί σε νοητικές παθήσεις κι έτσι σπάνια κανείς μοιραζόταν το “μυστικό” του γύρω από το ότι αυνανίζεται. Σήμερα που είναι πια ξεκάθαρο πως το να φτάνεις μόνη σου σε οργασμό δε σε κάνει τρελή, είναι μια καλή χρονικά περίοδος να μάθεις ορισμένα πράγματα για τον αυνανισμό που πιθανότατα να μην γνώριζες.

1. Το κάνουμε όλες

Ή τουλάχιστον το σκεφτόμαστε όλες. Υπάρχουν άπειρες έρευνες των τελευταίων ετών που δείχνουν πως και οι άντρες και οι γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται συχνά. Μια έρευνα του 2011 υποστηρίζει πως το 92% των γυναικών αυνανίζεται. Από την άλλη, το 2017, μια έρευνα βρήκε πως μόνο το 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον περασμένο μήνα, ενώ ένα 20% δήλωσε πως δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ. Τι περιμένουν;

2. Βοηθάει με τους πόνους περιόδου

Ένας οργασμός αυξάνει την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και απελευθερώνει όλες τις καλές ορμόνες στον εγκέφαλό σου, όπως η οξυτοκίνη, κι έτσι το κορμί χαλαρώνει και οι κράμπες περιόδου γίνονται πιο ανεκτές.

3. Δε χρειάζεται να το κάνεις μόνη σου

Το ζευγάρι που αυνανίζεται μαζί, μένει μαζί. Δεν είναι μόνο ερεθιστικό να βλέπετε ο ένας τον άλλον, αλλά εξαφανίζει και το στίγμα της αυτοϊκανοποίησης μέσα στη σχέση σας.

4. Δεν υπάρχει όριο

Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο για την υγεία σου που να προκύπτει από το πόσο συχνά αυτοΐκανοποιείσαι. Το αν δε σε ανάβει πια ο σύντροφός σου εξαιτίας αυτού, είναι κάτι διαφορετικό και πρέπει να δεις ίσως κάποιον θεραπευτή, αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό να θες να αυνανιστείς.

5. Σου κάνει καλό

Οι συχνοί οργασμοί σε βοηθούν να κοιμάσαι καλύτερα, αλλά και να ενδυναμώσεις τους μυς της λεκάνης σου.