ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 5 φυσικοί τρόποι που κάνουν θαύματα στη σεξουαλική υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς

Το καλό σεξ βασίζεται πρωτίστως στη χημεία που έχεις με το σύντροφό σου αλλά και και στο πόσο βαθιά είναι η μεταξύ σας επικοινωνία. Δε γίνεται δηλαδή να περιμένεις να δεις πυροτεχνήματα στο κρεβάτι, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Εκτός αυτών όμως, υπάρχουν πάντα τρόποι να κάνετε ακόμα καλύτερη την ερωτική ζωή σας, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν το σεξ έχει βαλτώσει ή βλέπεις ότι δεν έχεις το ίδιο ενδιαφέρον με αυτό του πρώτου καιρού, ώρα να περάσεις σε απλούς και φυσικούς τρόπους, που μπορούν να κάνουν θαύματα στη σεξουαλική ικανοποίηση, και ενδεχομένως δεν τους είχες καν σκεφτεί.

Το σωστό ερωτικό κλίμα

Εμ δεν είσαι ρομπότ αλλά ούτε και διακόπτης για να μπαίνεις τόσο εύκολα στο ερωτικό mood. Πριν φτάσεις στη σημασία των προκαταρκτικών, βρες χρόνο για τη σωστή προετοιμασία της διάθεσης. Η γυναικολόγος Dr. Anita Sadaty σου υπενθυμίζει ότι χρειάζεται λίγος προγραμματισμός, ακόμα και αν σου ακούγεται ξενέρωτο. Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, μία ρομαντική έξοδος ή απλά αγγίγματα στον καναπέ σε βάζουν πιο ομαλά στο παιχνίδι.

Κράτα σημειώσεις

Εννοείται ότι το παν είναι ο αυθορμητισμός και το πάθος. Εάν όμως δεν ψάχνεσαι ώστε να δεις τι μπορεί να σε διεγείρει περισσότερο από τα συνηθισμένα και δεν κρατάς νοερές σημειώσεις για το τι θα ήθελες να δοκιμάσεις την επόμενη φορά, είναι λογικό να νιώθεις ότι βαλτώνεις ή βαριέσαι.

Κοιμήσου καλά

Κι όμως, ο ύπνος είναι ένας τεράστιος παράγοντας που επηρεάζει τη λίμπιντό σου. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το μοτίβο του ύπνου που έχεις επηρεάζει τις ορμόνες του σεξ που απελευθερώνονται. Καταλαβαίνεις τις συμβαίνει λοιπόν όταν κοιμάσαι ανεπαρκώς ή ακατάστατα. Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο ύπνος είναι ακόμα πιο σημαντικός για τους άντρες, εφόσον ενισχύει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Πειραματίσου και μόνη

Εννοείται ότι είναι σημαντικό να μοιράζεσαι τις φαντασιώσεις σου, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις, και μετά να το μεταφέρεις στο ταίρι σου. Εκτός αυτού, οι θεραπευτές συστήνουν στις γυναίκες να αυτοϊκανοποιούντα σε περίπτωση που δυσκολεύουν να φτάσουν σε οργασμό. Επίσης, έτσι μειώνεις την ξηρότητα και τον πόνο που ενδεχομένως νιώθεις στην περιοχή του κόλπου.

Νοιάσου και γυμνάσου

Όταν γυμνάζεσαι, θεωρείς ότι το κάνεις για το λίπος, τους μύες και την καρδιά σου. Μην ξεχνάς όμως ότι το αίμα κυκλοφορεί και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Μπορεί αυτό να ακούγεται περισσότερο απαραίτητο στη στυτική λειτουργία, αλλά η διέγερση είναι κάτι που αφορά και εσένα, και δεν είναι πάντα δεδομένη.