SEX

Το 2030 θα σταματήσουμε να κάνουμε σεξ, προβλέπουν οι επιστήμονες

Κάθε πέρσι και καλύτερα είναι το μότο ΚΑΙ για την ερωτική μας ζωή σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που μας έρχεται από το κορυφαίο βρετανικό πανεπιστήμιο και υπογράφει ο καθηγητής Στατιστικής Dr. David Spiegelhalter, o οποίος αφού τα 'βαλε κάτω και τα μελέτησε, δεν έχει καλά νέα για το μέλλον του σεξ πάνω στη γη, όσον αφορά εμάς τους ανθρώπους τουλάχιστον.

Ο καθηγητής και η ομάδα του έβαλαν στο μικροσκόπιό τους τη συχνότητα με την οποία κάνουν σεξ τις τελευταίες δεκαετίες τα ζευγάρια από τα 16 έως τα 64 τους χρόνια. Το 1990 το μέσο ζευγάρι έπεφτε στο κρεβάτι με ερωτική διάθεση 5 φορές το μήνα. Το 2000 ο αριθμός έπεσε στο 4 και από το 2010 έχουμε φτάσει να κάνουμε σεξ κατά μέσο όρο 3 φορές το μήνα και να μην ντρεπόμαστε να το δηλώσουμε κιόλας.

Ε, με το ρυθμό που πάμε, μέχρι το 2030 θα το ‘χουμε κόψει εντελώς, είπε ο δόκτωρ και με το δίκιο του. Ο λόγος ποιος θα ‘ναι; Λογικά τον κρατάς στο χέρι σου αυτή τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση τον κοιτάς πολύ συχνά. Τον έχεις χρυσοπληρώσει κιόλας. Smartphones και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές κι ό,τι έχουν φορτωμένο πάνω τους, apps και κακό. Παλιά ο κόσμος είχε μια τηλεόραση σπίτι του. Σήμερα έχει τουλάχιστον 2, κι άλλες τόσες οθόνες ακόμα, το λιγότερο. Πολλά τα distractions. Ο γάμος σκότωνε τον έρωτα για αιώνες. Τώρα τον σκοτώνουν τα social media. Επίσης ο καθηγητής κατηγορεί και το κόλλημα που έχουν πολλοί από εμάς με τις τηλεοπτικές σειρές. Ε, λίγο το ένα λίγο το άλλο, σε μερικά χρόνια θα χαϊδεύουμε τις οθόνες αντί για τον πλησίον μας, λέει ο κύριος Spiegelhalter.

Κλείστε τα.