SEX

Τι σχέση έχει το βάρος ενός άνδρα με το πόσο πιστός είναι;

Έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών αναφέρει πως οι παχύσαρκοι άνδρες κάνουν πιο πολύ σεξ κι όχι απαραίτητα μόνο με τη (νόμιμη) σύντροφό τους. To οποίο κι επιβεβαιώνεται από αντίστοιχη αμερικανική μελέτη.

“Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος μας είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, οι παχύσαρκοι είναι 2 φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών” αναφέρει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναλύοντας τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 5.000 άνδρες οι οποίοι φέρεται να επισκέφθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια το Ινστιτούτο.

Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει πως στις σημερινές συνθήκες οι παχύσαρκοι άνδρες είναι πιο κοινωνικοί από τους αδύνατους, πιο χαρούμενοι, πιο ευχάριστοι, με περισσότερο χιούμορ και διάθεση για ζωή”. Χαρακτηριστικά τα οποία μάλλον σχετίζονται με το γεγονός ότι οι έχοντες κάποια κιλά παραπάνω είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία. Ναι μεν σε κάνουν να περνάς καλά, αλλά υπάρχει κι ένα εν δυνάμει τίμημα, σαν να λέμε…

Με το πόρισμα της μελέτης αυτής συμφωνεί και μια άλλη έρευνα από ΗΠΑ μεριά, η οποία, αποδίδει την ροπή προς την απιστία σ΄ένα γονίδιο που βρίσκεται στα οστά και σχετίζεται με την αυξητική ορμόνη. Όσοι είχαν παραπάνω βάρος και ύψος (5 εκατοστά) από το μέσο άνδρα απολάμβαναν διπλάσιες σεξουαλικές επαφές. Αυτό προέκυψε αφού μπήκαν στο μικροσκόπιο οι σεξουαλικές συνήθειες 100.000 περίπου παχύσαρκων Αμερικανών. Το εν λόγω γονίδιο αργεί να φέρει τον κορεσμό στο φαγητό και στο σεξ.