SEX

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνεις σεξ με το φως αναμμένο

Έρχεστε κοντά, φιλιέστε, χαϊδεύετε ο ένας τον άλλον τρυφερά, το θέλετε κι οι δύο. Έτσι όπως είστε, ο ένας μέσα στην αγκαλιά του άλλου φεύγετε με βήμα γοργό και μπερδεμένο για το δωμάτιο. Τον γδύνεις. Σβήνεις το φως, σε γδύνει κι εκείνος. Αν στην παραπάνω εικόνα τα «βλέπεις» όλα σωστά, έχεις δύο λόγους να διαβάσεις ό,τι ακολουθεί παρακάτω.

Σύμφωνα με έρευνα που έρχεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι γυναίκες προτιμούν να κάνουν σεξ και όχι για τους σωστούς λόγους. Γιατί κάποιες από μας προτιμούν να σβήνουν τα φώτα όταν έρχεται η ώρα της ερωτικής επαφής; Είναι μόνο γιατί στο σκοτάδι όλα είναι πιο αισθησιακά και μυστηριώδη, ακόμα και πιο ρομαντικά;

Από τη μία ναι, ο χαμηλός φωτισμός «απενοχοποιεί». Νιώθεις πιο ελεύθερη, δεν ανησυχείς (βλακωδώς) για το αν σε δει να κάνεις μια περίεργη γκριμάτσα. Ντρέπεσαι λιγότερο άρα είσαι πιο πολύ ο εαυτός σου. Επίσης μπορείς να φαντασιωθείς πιο άνετα. Αυτοί είναι ορισμένοι από τους λόγους, αρκετά δικαιολογημένοι μέχρι ενός σημείου. Από το σημείο και μετά όμως που το φως σβήνει «ώστε να μην βλέπει ο άλλος τις ατέλειες στο σώμα σου», πρέπει να συζητήσουμε.  Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Dr. Katherine Hunt, κυρίως οι νεαρές γυναίκες που έχουν (ή νομίζουν ότι έχουν) περιττά κιλά ζουν σ’ ένα καθεστώς πίεσης από τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται πως αν ο σύντροφός τους δει τα ψεγάδια τους στο φως, δεν θα τις θέλει ερωτικά. Σκέψη η οποία μειώνει μοιραία την ερωτική τους διάθεση και τις κάνει ν’ αποζητούν το σκοτάδι, σίγουρα όχι για τους σωστούς λόγους.

Σε μία εποχή που σχεδόν επιτάσσει πιο πολύ από ποτέ άλλοτε να νιώθουμε καλά με το κορμί μας, είναι κάπως ντεμοντέ να είσαι κολλημένη σε στάσεις που σε πάνε πίσω. Μια αλήθεια: δεν υπάρχει αψεγάδιαστο σώμα. Μια ακόμα: Κι αν υπάρχει, δεν σημαίνει πως είναι ερωτικό, πως νιώθει το πάθος πιο έντονα από ένα σώμα με ζουμερές καμπύλες και κυτταρίτιδα. Ίσα ίσα μη σου πω. Το Νο1 αφροδισιακό δεν είναι οι «ιδανικές» διαστάσεις, αλλά η αυτοπεποίθηση που νιώθεις και η οποία- πίστεψέ με- δεν έχει να κάνει καθόλου με το size 0. Άφησε λοιπόν το φως αναμμένο έστω και λίγο. Το σεξ είναι κάτι εξαιρετικά απελευθερωτικό για να ρυθμίζεις την έντασή του με διακόπτες.