SEX

Αυτό που δε θες να συμβεί (και πρέπει να προσέχεις) όταν κάνεις σεξ για πρώτη φορά με κάποιον

Πολλές οι σκέψεις κι οι ανησυχίες πριν την πρώτη φορά που πέφτεις στο κρεβάτι με κάποιον. Θα υπάρχει χημεία; θα σου αρέσει; θα είναι καλός; θα είσαι ο εαυτός σου; κι άλλα τέτοια ανασφαλή. Τίποτα όμως δεν πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο από την ασφάλειά σου. Στην εποχή του Stealthing, εκείνης της σεξουαλικής πράξης που καταλήγει σε σκηνικό βιασμού, αφού σύμφωνα με αυτή τη νοσηρή πρακτική, ο προφανώς διαταραγμένος παρτενέρ αφαιρεί το προφυλακτικό την τελευταία στιγμή του σεξ και χωρίς τη συγκατάθεση της γυναίκας με την οποία συνουσιάζεται προκειμένου να απολαύσει 100% την πράξη και όχι με εμπόδια (!), καταπατώντας τα δικαιώματα της γυναίκας, σ' αυτή την εποχή λοιπόν, ένα ακόμα δεδομένο κάνει την κατάσταση λίγο πιο ανησυχητική, δυστυχώς.

Τα αρσενικά παράγουν καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερης ποσότητας σπέρμα στο σεξ με μία νέα σύντροφο, παρά με εκείνη με την οποία έχουν συνηθίσει να πέφτουν στο κρεβάτι για καιρό. Αυτό είναι το πόρισμα στο οποίο κατέληξε σχετική έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Κολέγιο Wooster των ΗΠΑ και σε συνεργασία με το Κέντρο Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Κλίβελαντ.

Το πείραμα έγινε ως εξής: Η ομάδα των επιστημόνων ζήτησε από 21 ετεροφυλόφυλους άντρες να γεμίζουν τα περίφημα πλαστικά κυπελάκια καθημερινά για 15 μέρες ενώ παρακολουθούσαν επτά ταινίες πορνό. Οι έξι από τις ταινίες είχαν την ίδια πρωταγωνίστρια. Η έβδομη, στην οποία οι συμμετέχοντες στην έρευνα απέδωσαν τα μέγιστα κατά την εκσπερμάτωσή τους, είχε άλλη, μία νέα γυναικεία παρουσία, η οποία ενέπνευσε τα αγόρια να φτάσουν στο αποκορύφωμα ακόμα πιο γρήγορα και με πιο πλούσιο σπέρμα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν ως άρθρο στην Αμερικανική Επιθεώρηση Εξελικτικής Ψυχολογίας υπό τον τίτλο «Οι άντρες εσπερματώνουν πιο γρήγορα και επενδύουν περισσότερο στην εκσπερμάτωση με νέες παρτενέρ».Αφορμή γι’ αυτή την έρευνα ήταν η διαπίστωση της επικεφαλής βιολόγου, Laura Sirot, ότι πολλά φιλικά της ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση πάλευαν για καιρό να αποκτήσουν παιδί, όταν κάποια άλλα, πολύ πιο «φρέσκα» έρχονταν αντιμέτωπα με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Προσοχή, όμως, ας μην βγουν λάθος συμπεράσματα. Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε ούτε κατά διάνοια το σεξ μ’ έναν νέο σύντροφο ή έστω το one night stand. Αυτές είναι απαγορεύσεις που απλά καταπιέζουν και δημιουργούν φοβίες ή απωθημένα. Από τη στιγμή που το θες, θα το κάνεις, αλλά θα το κάνεις σωστά, μέσα σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς συνθήκες. Με προφυλακτικό πάντα και παντού και μία αντικειμενική και όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμη εκτίμηση για το άτομο με το οποίο θες να έρθεις σε επαφή. Οι καιροί, δυστυχώς, δεν είναι ιδιαίτερα αθώοι. Πάνω απ’ όλα πρέπει να προσέχεις και να φροντίζεις τον εαυτό σου.