SEX

Αυτά που δεν αντέχουν οι γυναίκες και οι άντρες στο σεξ, σύμφωνα με νέα έρευνα

Όσο και να απολαμβάνεις το σεξ και να μετράς αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα αντικρύσεις το ταίρι σου (κάτω από τα σεντόνια), πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα σε ενοχλούν και δε θα θες να σου συμβούν. Η αμερικανική εταιρία Lovehoney αποφάσισε να κάνει μία ανάλογη έρευνα και να ρωτήσει 3.000 ενήλικες (γυναίκες και άντρες) για το ποιο είναι αυτό που δεν αντέχουν με τίποτα στην κρεβατοκάματα. Κάποιες απαντήσεις είναι αναμενόμενες, ανώ άλλες προκαλούν έκπληξη.

 

Τα Don’ts των γυναικών

Τι απάντησαν οι γυναίκες σε αυτήν την έρευνα; Το πρώτο πράγμα, με ποσοστό 30%, ήταν το πώς δείχνουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Αν και δεν αναλύθηκαν τα αίτια, ένας λόγος που δόθηκε αυτή η απάντηση, είναι ότι μάλλον ανησυχούν περισσότερο για τις γκριμάτσες που κάνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού ή όταν μία στάση δεν κολακεύει το σώμα τους. Ακολουθεί η γρήγορη διάρκεια του σεξ, με ποσοστό 29% ενώ η απουσία οργασμού απασχολεί το 28% των γυναικών. Οι εξωτερικές παρεμβάσεις ανήκουν στο 27% των απαντήσεων ενώ στο τέλος της λίστας ήταν η μικρή διάρκεια των προκαταρκτικών, που θα πίστευε κανείς ότι θα βρισκόταν πρώτο στη λίστα.

Διάβασε κι αυτό: Οι 5 κινήσεις που πρέπει να αποφύγεις στο σεξ (γιατί δεν αρέσουν σε κανέναν)

Τα Don’ts των ανδρών

Αντιθέτως, οι άντρες δεν μίλησαν καθόλου για άγχος της εικόνας τους (και αυτό δε μας εκπλήσσει) αλλά συμφώνησαν με τις γυναίκες ως προς τη σύντομη διάρκεια της πράξης, μπαίνοντας ως το μεγαλύτερο πράγμα που αντιπαθούν στο σεξ (34%). Ακολουθεί, με 30%, η αδυναμία τους να φέρουν μία γυναίκα σε οργασμό, και αυτό όντως μας προκάλεσε έκπληξη. Οι εξωτερικές διακοπές και η απουσία οργασμού τους ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά των γυναικών ενώ, όπως απεδείχθη, οι άντρες, σε ποσοστό 17%, ανησυχούν περισσότερο για το αν θα κολλήσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Λογικά όλοι ανησυχούμε το ίδιο, αλλά είναι λίγοι εκείνοι που το δηλώνουν σε έρευνα.

Μία έρευνα που αποδεικνύει ότι, παρά τις διαφορές μας, οι βασικές ανησυχίες είναι ότι τελικά σκεφτόμαστε τον ερωτικό μας παρτενέρ και τι πιστεύει για εμάς. Μία καλή αρχή είναι να κάνουμε focus στις ανάγκες μας, ώστε έπειτα να μπορέσουμε να τις επικοινωνήσουμε και στο σύντροφό μας.