SEX

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το σεξ

Άσε με να μαντέψω: Η αγκαλιά που "κλείνει" την επαφή σας είναι από τις αγαπημένες σας προσωπικές στιγμές, σωστά; Το πόσο σου αρέσει ν' ακουμπάς κινηματογραφικά το κεφάλι σου στον ώμο του ή να βολεύεστε σαν τακτοποιημένα κουτάλια μέσα στη θήκη δεν περιγράφεται. Υποψιάζεσαι βέβαια πως εκείνος θα προτιμούσε να γύρναγες πλευρό χαμογελαστή και να κοιμόσουν ήρεμα στη γωνίτσα σου (αντί για πάνω του), αλλά συνεχίζεις να διεκδικείς την αγκαλιά μετά το σεξ γιατί την έχεις ανάγκη.

Και πολύ καλά κάνεις. Πάλι σωστή.

Η πιο πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Mississauga στο μακρινό Τορόντο επικροτεί τη στάση σου κι επιβεβαιώνει πως το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις μετά το σεξ είναι μία θερμή αγκαλιά και πως αυτή η συνήθεια κάνει καλό στη σχέση σας.

Το συμπέρασμα που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς αναφέρουν ότι “φιλιά, αγκαλιές και γλυκόλογα μετά το σεξ δημιουργούν αίσθημα ικανοποίησης”.    

Η οξυτοκίνη που εκκρίνεται στον οργασμό αλλά και στις υπόλοιπες τρυφερές στιγμές του ζευγαριού είναι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά. Η ορμόνη της αγάπης δημιουργεί και εδραιώνει το δέσιμο ανάμεσά στους ερωτευμένους και η επίδρασή της συγκρίνεται μ’ εκείνη του αλκοόλ. Σας μεθάει η οξυτοκίνη, βασικά σας χαλαρώνει και σας φέρνει πιο κοντά.