SEX

Σε ποια ηλικία βιώνει μια γυναίκα καλύτερα τον οργασμό;

Αυτά είναι καλά νέα και ως τέτοια πρέπει να διαδίδονται άμεσα και προς πάσα κατεύθυνση. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που μας έρχεται από το Natural Cycles (application σχετικά με την αντισύλληψη), οι γυναίκες ηλικίας 36 ετών και άνω έχουν τους πιο έντονους και συχνούς οργασμούς σε σχέση τις νεότερές τους. 

Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από δείγμα 2.600 γυναικών. Οι συμμετέχουσες απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο και βγήκαν συμπεράσματα για το πόσο ελκυστικές και πόσο ικανοποιημένες σεξουαλικά νιώθουν σε συνάρτηση πάντα με την ηλικία τους.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ ανάλογα με την ηλικία τους: 23 και κάτω, 23-36, 36 και άνω. Αυτό που προκύπτει είναι πως οι νεότερες έφταναν σε οργασμό λιγότερο συχνά από όλες τις υπόλοιπες. Στον αντίποδα, τα θηλυκά 36 και άνω που βιώνουν την εμπειρία του οργασμού πιο έντονα και σε ποιότητα και σε ποσότητα.

Συνοπτικά η έρευνα έδειξε τα εξής:

> 8 στις 10 γυναίκες 36 ετών και άνω δήλωσαν ότι ένιωθαν sexy.

> Μόλις 4 στις 10 γυναίκες 23-35 ετών και 7 στις 10 κάτω των 23 ετών ήταν ευχαριστημένες με το σώμα τους.

> Σχεδόν 6 στις 10 μεγαλύτερες γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν περισσότερους και καλύτερους οργασμούς.

> Μόλις 1 στις 10 της μεσαίας ομάδας και 2 στις 10 στη νεότερη ομάδα δήλωσαν το ίδιο.

> Οι γυναίκες 36 ετών και άνω απολαμβάνουν πιο πολύ το σεξ. Σε ποσοστό 86% ανέφεραν ότι “έκαναν πολύ καλό σεξ μέσα στον τελευταίο μήνα”.

> Συγκριτικά, οι γυναίκες 23-35 ετών δήλωσαν ότι έκαναν καλό σεξ τον τελευταίο καιρό σε ποσοστό 76% και οι νεότερες γυναίκες μόλις σε ποσοστό 56%.

Πώς ερμηνεύεται αυτό; Ένα από τα δώρα που φέρνει ο χρόνος στον άνθρωπο είναι η εμπειρία, μέσα από την οποία μαθαίνουμε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας σε όλα τα επίπεδα.