SEX

Σε ποια ηλικία κάνει το καλύτερο σεξ μια γυναίκα;

Δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας, αλλά κάποιο ρόλο παίζει κι αυτή, από την άποψη ότι απελευθερώνεσαι, ξέρεις τι θες, έχεις εμπειρία, έχεις συμβιβαστεί όσο γίνεται με τις ατέλειές σου και γνωρίζεις τις προτιμήσεις σου στο σεξ απ' έξω κι ανακατωτά. Ποια είναι αυτή;

Γερμανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν σχετική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Bild. Για το σκοπό αυτό ρωτήθηκαν 2.600 γυναίκες. Συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο το οποίο κάλυπτε όλο το φάσμα της ερωτικής τους ζωής. Το δείγμα χωρίστηκε ηλικιακά. Το πρώτο γκρουπ ήταν γυναίκες κάτω από 23 ετών, το δεύτερο 23-36 και το τρίτο από 36 και άνω. Από τις απαντήσεις που δόθηκαν προέκυψαν κάποια συμπεράσματα, τα οποία πρέπει να χαροποιούν τις γυναίκες που βρίσκονται γύρω στα 36 ή τα έχουν υπερβεί.

Γιατί, το 86% του συγκεκριμένου γκρουπ- ποσοστό που μόνο λίγο δεν το λες- αποκάλυψαν πως τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είχαν κάνει σεξ, το οποίο χαρακτηρίζουν ως «καλό». Οι 23-36 έδωσαν σε ποσοστό 76% την αντίστοιχη αξιολόγηση, ενώ οι νεαρότερες, οι ασυμβίβαστες ονειροπώλες, δήλωσαν ικανοποιημένες κατά 56%. Πώς ερμηνεύεται αυτό από τους επιστήμονες; Είναι αυτό που σου είπα και παραπάνω. Όσο ωριμάζει μια γυναίκα, τόσο λιγότερο στέκεται πάνω στις ανασφάλειες με τις οποίες ταλαιπωρεί ασταμάτητα το μυαλό της όταν είναι πολύ νέα (ηλικιακά, γιατί η διάθεση είναι ανεξάρτητη). Μπορεί να αξιολογήσει πιο σωστά τον καλό σύντροφο, έχει οξυμμένο ένστικτο και κριτήριο. Είναι ρεαλίστρια, ξέρει πότε είναι σεξ και πότε έρωτας. Ξέρει τι ζητάει. Έχει εκπαιδεύσει το σώμα και το μυαλό της στην επίτευξη του οργασμού.