SEX

Όχι άλλο σεξ με σβηστό φως. Άσε την αλήθεια σου να λάμψει

Μία επιστημονική μελέτη που μας έρχεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ρίχνει φως στην "σκοτεινή" επιλογή των γυναικών στο σεξ. Γιατί κάποιες από μας προτιμούν να σβήνουν τα φώτα όταν έρχεται η ώρα της ερωτικής επαφής;

Το σκοτάδι είναι πιο αισθησιακό, θα πουν κάποιοι. Όλα είναι πιο ρομαντικά όταν το φως είναι αχνό, υποστηρίζουν μερικοί. Ορισμένοι και ορισμένες ντρέπονται λίγο παραπάνω να εκδηλωθούν οπότε το σκοτάδι τους επιτρέπει να είναι περισσότερο ο εαυτός τους και το πρόσωπό τους σχηματίζει πιο απενοχοποιημένα τους μορφασμούς που δεν θέλουν να δει ο παρτενέρ τους. Αυτοί όμως δεν είναι οι μοναδικοί λόγοι που οι γυναίκες θέλουν το φως σβηστό όταν η σκηνή γίνεται αυστηρώς ακατάλληλη.

Σύμφωνα με την έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου πολλές γυναίκες, θέλουν σκοτάδι γιατί αισθάνονται άσχημα με το σώμα τους και τις ατέλειές τους. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Dr. Katherine Hunt, οι νεαρές γυναίκες που έχουν (ή νομίζουν ότι έχουν) περιττά κιλά ζουν σ’ ένα καθεστώς πίεσης από τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται πως αν ο σύντροφός τους δει τα ψεγάδια τους στο φως, δεν θα τις θέλει ερωτικά. Σκέψη η οποία μειώνει μοιραία την ερωτική τους διάθεση και τις κάνει ν’ αποζητούν το σκοτάδι, όχι για τους σωστούς λόγους.

Οι ατέλειες είναι κομμάτι του εαυτού μας. Αποδέξου κάθε σημείο του σώματός σου. Κανείς δεν είναι τέλειος, να το θυμάσαι.