Έρευνα: Πότε ''ξεφουντώνει'' ο έρωτας σε μία σχέση;

Πόσο κρατάει το πάθος, πριν κάποια πράγματα (ή όλα) αρχίζουν να δείχνουν λάθος;

Έχουμε αναλύσει πολλάκις εκείνη την πρώτη "άνοιξη" στις σχέσεις των ανθρώπων που ερωτικώς προσομοιάζει σε εκείνη των κουνελιών. Σεξ ασυγκράτητο, ανυπολόγιστο, ακατάσχετο. Αλλά όχι για πάντα. Για πόσο;

Πότε συνήθως τελειώνει αυτή η λύσσα;

Το πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians του Μονάχου έχει την απάντηση. Αφού έβαλε κάτω και ζήτησε από 3.000 γυναίκες και άντρες, 25-41 ετών να συμπληρώσουν σχετικά ερωτηματολόγια και να αξιολογήσουν το πόσο ικανοποιημένοι σεξουαλικά νιώθουν από τους/τις συντρόφους τους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πάθος και άρα η σεξουαλική φούντωση/φλόγα αρχίζει να φθίνει και να παίρνει μία ρεαλιστική βερσιόν στους 12 μήνες. Ένα χρόνο κρατάει το πανηγύρι, εν ολίγοις.

Συγκεκριμένα, το πόρισμα είναι πως η ερωτική ικανοποίηση απασχολεί και εμφανίζεται ως βασικός παράγοντας ευημερίας μιας σχέσης από πολύ νωρίς. Μετά τον χρόνο κατευνάζει η αντάρα και μειώνει λίγο (ή πολύ). Ένα ακόμα στοιχείο που δόθηκε μέσα από τη συγκεκριμένη μελέτη είναι πως στα 15 χρόνια συμβίωσης, τα ζευγάρια κρατούν ζωντανό το 27% του πάθους τους σε σχέση με τις αρχές που όλα φώναζαν ΣΕΞ.

Οι καυγάδες, η ύπαρξη παιδιών και η μείωση στη συχνότητα των ερωτικών επαφών είναι οι βασικοί λόγοι που το πάθος πάει για τσίχλες στο περίπτερο.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ