SEX

BDSM για αρχάριες: 5 kinky πρακτικές που θα σας απογειώσουν στο σεξ

Unsplash

Τι ωραίο πράγμα ο έρωτας ε; αγκαλιές, φιλιά, λόγια αγάπης, τρυφερότητα. Τι; αυτό; ΜΟΝΟ; (ας κάνουμε έναν υποθετικό διάλογο εδώ που είμαστε λοιπόν. Εσύ τώρα μου απαντάς πως καμιά φορά βαριέσαι αυτό τον ατέλειωτο ρομαντισμό στο σεξ, αλλά δεν ξέρεις τι να του πεις και τι να κάνεις.

Θα σου πω εγώ.

Το BDSM το γνωρίζεις, τουλάχιστον ως έννοια. “Είναι μια μορφή ερωτικών προτιμήσεων και διαπροσωπικών σχέσεων που περιλαμβάνουν την συναινετική χρήση δεσμών, τον έντονο ερεθισμό των αισθήσεων και την εμπλοκή σε φαντασιακά παιχνίδια ρόλων και εξουσίας” αναφέρει το σχετικό λήμμα. Υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτόν τον κόσμο που έχουν αφιερώσει τη σεξουαλική τους ύπαρξη σε σαδομαζοχιστικές πρακτικές, δεν τα κάνουν μόνο στις 50 Αποχρώσεις του Γκρι, συμβαίνουν στ’ αλήθεια, ένας ολόκληρος κόσμος από φετιχιστικά μαραφέτια με τα οποία δένονται, σφίγγονται, πνίγονται με στόχο την ερωτική διέγερση. Σταματάω το λογύδριο. Ακολουθούν 5 kinky κόλπα που μπορείς να εντάξεις στην ερωτική σας ρουτίνα ώστε να ανανεωθείτε, να μην βαριέστε, να ξαναζεσταθείτε αν έχετε αρχίσει να “κρυώνετε” σεξουαλικώς. Δεν απαιτούν να ‘χετε εντρυφήσει στη βιβλιογραφία του Μαρκησίου Ντε Σαντ, απλά πράγματα, όρεξη να ‘χεις.

Αυτός δάσκαλος εσύ μαθήτρια

Στομ BDSM που λες, ο ένας έχει το λόγο του Κυρίαρχου κι ο άλλος του Υποτακτικού. Με απλά λόγια, κάποιος διατάζει κάποιος εκτελεί. Το Role Play είναι ολόκληρη βιομηχανία, δεν πουλιούνται στολές μόνο τις Απόκριες ή το Halloween, κατάλαβες τώρα; Θες να ντυθείτε Κοκκινοσκουφίτσα και Κακός Λύκος; Θες να είναι ο δάσκαλος και να είσαι η μαθήτριά του; Βρείτε τα.

Δέσε του τα μάτια να δει κάτι

Λέγονται blindfolds και με απλά λόγια είναι δαντελένια ή δερμάτινα ελαστικά μαντήλια που δένουν τα μάτια. Βασικά δέστε και κασκόλ, λίγη σημασία έχει, το θέμα είναι να “χάσει” ο ένας από τους δυο σας την όρασή του, να πάρεις τον έλεγχο εσύ (ή να τον χάσεις) και να συγκινηθούν οι υπόλοιπες αισθήσεις. Αυτή η μείωση ορατότητας δημιουργεί μια γαργαλιστική ανασφάλεια (δεν τα λέω εγώ, οι ειδικοί).

Και τα χέρια παρακαλώ

Θυμάσαι που ο Κρίστιαν ο Γκρέι έδινε την Ανα χειροπόδαρα; Bondage λέγεται διεθνώς και οι Ιάπωνες που είναι τρελοί με δαύτο, το αποκαλούν “Shibari” ή “Kinbaku”. Ερωτικά δεσμά φίλη μου, η τέχνη της υποταγής. Γίνεται με σκοινί, γίνεται και με χειροπέδες, αρκεί να μην χάσετε το κλειδί.

Προσοχή, δαγκώνει

Το Biting, δηλαδή το να γραπώνει ο ένας τη σάρκα του άλλου με τα δόντια του σαν τους βρυκόλακες στο True Blood (χωρίς το αιματάκι ε) είναι μία πατροπαράδοτη, αυθόρμητη ερωτική τεχνική που προκαλεί- ΤΙ ΆΛΛΟ- διέγερση. Επειδή όμως μερικοί άνθρωποι έχουν και τις ευαισθησίες τους και δεν θέλουν να τους δαγκώνεις, ξεκίνα σιγά σιγά και διερευνητικά, μην του κόψεις κανά κομμάτι.

Θα μπεις τιμωρία

Λέγεται Spanking και είναι η μορφή εκείνη της ερωτικής τιμωρίας που ο τιμωρός βάζει στα πόδια του το “κακό παιδί” και του ρίχνει ξυλιές ρυθμιζόμενης έντασης στον πισινό. Με το χέρι, με τον χάρακα, ό,τι επιθυμεί ο καθένας. Σύμφωνα με το φροϋδικό ψυχαναλυτικό μοντέλο αυτή η ερωτική σαδομαζοχιστική πρακτική συνδέεται με την αντίστοιχη μορφή τιμωρίας που εφαρμόζουν ορισμένοι γονείς στα παιδιά τους  (και συνοψίζεται στη φράση “θα σου τις βρέξω”). Σύμφωνα με τους νευροχημικούς, αν κάποιος ευχαριστιέται να τις “βρέχει” ή να του τις “βρέχουν” στον πισινό, η ντοπαμίνη στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο να συνεχίσει. Η ντοπαμίνη είναι ο νευροδιαβιβαστής που ενεργοποιεί τα κέντρα επιβράβευσης και ευχαρίστησης του εγκεφάλου.

Όπως τη βρίσκει ο καθένας, ποια είμαι εγώ για να κρίνω;

via GIPHY