SEX

Αυτό που θέλουν να βελτιώσουν οι άντρες στο σεξ (και μάλλον δεν το περιμένεις)

Η τελευταία δημοσίευση στην Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Έρευνας (The Journal of Sex Research) είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα και ευχάριστη για μας τις γυναίκες. Οι μελετητές, στην επιστημονική τους προσπάθεια να κάνουν την ερωτική ζωή του μέσου ανθρώπου ακόμα καλύτερη, έθεσε κάποια ερωτήματα σε 806 ενήλικα άτομα. Κοινό τους χαρακτηριστικό, το ότι ήταν σε σχέση.

Βασικός τους στόχος ήταν να εντοπίσουν αν ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ανθρώπου επηρεάζει την ερωτική του συμπεριφορά και γενικώς να κατανοήσουν τις όποιες διαφορές υπάρχουν στις σεξουαλικές ανάγκες μεταξύ ανδρών, γυναικών, gay και straight, κι όποια άλλη κατηγορία υπάρχει ανάμεσα ή πέρα από αυτές. Ένα από τα αποτελέσματα που εμφάνισε η έρευνα είναι πολύ ενδιαφέρον και σε αυτό θα ήθελα να εστιάσω (για την ώρα).

Οι άντρες, που λες, οι οποίοι ανήκαν στο γκρουπ “straight, σε σχέση”, στην πλειοψηφία τους συμφώνησαν πως θα ήθελαν να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή με τη σύντροφό τους, αυξάνοντας τη συχνότητα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο κι αυτό είναι το στοματικό σεξ. “Αποστολέας” εκείνος, “παραλήπτης” η σύντροφος. Αυτό το στοματικό σεξ εννοούσαν.

Εννοείται πως από την έρευνα επαληθεύτηκε ότι το oral sex είναι ένα από τα πράγματα που απολαμβάνουν να δέχονται περισσότερο από τη σύντροφό τους, αλλά δεν είναι αχάριστοι, ούτε άδικοι, όλα κι όλα. Οι άντρες παραδέχτηκαν ότι θέλουν να παίρνουν πιο συχνά την “κάτω βόλτα”. Θες γιατί μ’ αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουν το δικό τους αγαπημένο προκαταρκτικό ως αντάλλαγμα; Θες γιατί αντιλαμβάνονται πόσο απολαυστική είναι αυτή η διαδικασία; Θες γιατί απλά τους αρέσει (απαραίτητη προϋπόθεση θα έλεγα); Όποιο κι αν είναι το βασικό κίνητρο, αυτό που κρατάς εσύ είναι την επιθυμία του αρσενικού για ακόμα περισσότερο στοματικό σεξ. Κάνε του τη “χάρη” λοιπόν.