SEX

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι το σεξ δεν είναι το δυνατό σου σημείο

Είναι απολύτως σεβαστό να μην τρελαίνεσαι να ερωτοτροπείς όλη την ώρα με τον καλό σου προβάλλοντας ως βασική δικαιολογία κάτι σαν "έχουμε και δουλειές", "ε είμαστε καιρό μαζί μωρέ, πόσο σεξ να κάνεις πια", "βαριέμαι τα πολλά πολλά", "δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες" ή κάτι τέτοιο. Είναι όμως αυτό; Ή κατάβαθα έχεις την αίσθηση πως δεν είσαι η ιδανική ερωμένη που θα μπορούσε να έχει κάποιος; Αν είναι πραγματικά επιλογή σου να κρατάς χαμηλά τον σεξουαλικό σου πήχη, πάσο.

Ωστόσο, αν αισθάνεσαι πως όντως κάτι δεν πάει πολύ καλά και πως επιδέχεται βελτίωση το ερωτικό σου attitude, αφού τσεκάρεις με πόσα από τα παρακάτω σημάδια ταυτίζεσαι, ανασκουμπώσου και άδραξε την αλλαγή. Αρκεί μόνο να το δεις αλλιώς και να αναλογιστείς τι χάνεις όταν δεν απολαμβάνεις τον έρωτα. Γιατί αυτό συμβαίνει στο τέλος της ημέρας, όταν:

Δεν ζητάς αυτό που θες 

Δεν διεκδικείς όσα σου αρέσουν όταν πέφτεις στο κρεβάτι με τον μόνιμο ή περιστασιακό παρτενέρ σου. Τον αφήνεις να παίρνει όλες τις πρωτοβουλίες, δεν εκφράζεσαι και είναι έκδηλο ότι ντρέπεσαι να συζητήσεις και να μιλήσεις ανοιχτά για ό,τι προτιμάς ή όχι στο σεξ. Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Σίγουρα δεν θα σε πάει κάπου αυτό, άσε που κανείς δεν θα το εκτιμήσει.

Δεν δίνεις προτεραιότητα στον οργασμό σου

Με δεδομένο ότι έχουν κυκλοφορήσει έρευνες που αναφέρουν πως 1 στις 4 γυναίκες τουλάχιστον δεν ολοκληρώνουν στο σεξ, εύλογο είναι να θεωρηθεί όχι φοβερή εξαίρεση, αλλά κάτι πιο σύνηθες το ότι αρκετές γυναίκες εκεί έξω υποτιμούν τη σπουδαιότητα και την απόλαυση που πηγάζει από τον οργασμό τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τον επιδιώκουν καν. Μία κούρσα χωρίς τερματισμό. Τι νόημα έχει αυτό;

Κάνεις σεξ για επιβεβαίωση

Τα κίνητρα παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’ όσο νομίζεις. Αν αυτό που σε οδηγεί στο κρεβάτι με κάποιον είναι όχι ο έρωτας ή το πάθος, η παρόρμηση έστω, αλλά κάτι άλλο, οτιδήποτε άλλο πέρα απ’ αυτά, τότε κάτι γίνεται λάθος. Κι όταν το σεξ σου δεν έχει συναίσθημα, αυτό που βγαίνει προς τα έξω ή αυτό που βιώνεις εσύ μέσα σου δεν είναι το ιδεατό. Και δεν αξίζει σε κανέναν σας.

Ενδιαφέρεσαι μόνο για τη δική σου ευχαρίστηση

 Είπαμε, προτεραιότητά σου θέλουμε να είναι η απόλαυσή σου, αλλά είναι σεξ, όχι αυτοϊκανοποίηση, υπάρχει κι ένας άλλος άνθρωπος εκεί δίπλα, πάνω ή κάτω σου που μάλλον δεν αξίζει αυτή την έκρηξη εγωκεντρισμού σου, όσο αισθησιακή κι αν (νομίζεις ότι) δείχνει.

Λες συχνά “όχι”

Γιατί το αποφεύγεις. Γιατί δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Ναι, είναι βαθύτεροι οι λόγοι. Το ότι το σεξ δεν είναι το δυνατό σου σημείο δεν σημαίνει πως στερείσαι κάποιας ικανότητας. Όπως σου είπα και παραπάνω, δεν είναι ότι δεν μπορείς, όλα τα μπορείς, αλλά δεν θες. Το συναισθηματικό μπλοκάρισμα οδηγεί σε ερωτικό φρενάρισμα ή και αδράνεια. Είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που μπορείς να έχεις στη ζωή σου. Μην την παραμελείς.