SEX

5 μύθοι για το σεξ στους οποίους επιμένεις να πιστεύεις

Ό,τι γράφει λένε δεν ξεγράφει όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά και στο μυαλό μας. Πόσο ακόμα θα πιστεύουμε σε θεωρίες ανυπόστατες οι οποίες έχουν εντυπωθεί στον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη σεξουαλικότητά μας; Γιατί να καθορίζουν τον τρόπο που κάνουμε σεξ ένα τσούρμο εσφαλμένα κλισέ;

Ακολουθούν ερωτικοί μύθοι που έχουν ενσωματωθεί στην πραγματικότητα και αξίζει να ανατραπούν ευθύς αμέσως μέσα από έρευνες και επιστημονικά δεδομένα.

#1 Το μέγεθος του πέους καθορίζει τη γυναικεία ερωτική απόλαυση

Προφανώς και παίζει ρόλο, θα ήταν τουλάχιστον παράλογο να ισχυριστεί κάποιος πως ένα παθολογικά μικρό πέος μπορεί να ενθουσιάσει μια γυναίκα. Ωστόσο, μόνο το 1% των γυναικών θεωρεί το μέγεθος του συντρόφου του “πάρα πολύ σημαντικό”. Από ένα σημείο και μετά (εκεί, αφού αρχίζουν να υποχωρούν τα πρώτα μέλια) αυτό που μετράει πιο πολύ είναι η ποιότητα του χαρακτήρα του. Αυτό καθορίζει την ευτυχία της. Μην το ξεχνάς.

#2 Οι άνδρες θέλουν σεξ πιο πολύ απ’ ό,τι οι γυναίκες

Μια άποψη που δεν συμφέρει κανένα από τα δύο φύλα αν το καλοσκεφτείς. Όχι, οι άνδρες δεν είναι πάντα έτοιμοι για σεξ, αλλά για κάποιο λόγο ο κόσμος επιμένει να το πιστεύει αγχώνοντας όλους εκείνους που δεν νιώθουν έτσι. Αντίστοιχα, είναι μια πεποίθηση που έστω και στα σιωπηλά περιορίζει, έως και στιγματίζει τις γυναίκες που έχουν αδυναμία στο σεξ (δεν ξέρω πώς ακούστηκε αυτό, αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να σου το γράψω.

#3 Ένα ερωτευμένο ζευγάρι κάνει σεξ κάθε μέρα

Άλλη μία καταπιεστική αντίληψη που έχει ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους άγραφους κανόνες της σχέσης. Τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα όχι γιατί δεν θέλουν περισσότερο, αλλά συνήθως γιατί δεν μπορούν ή δεν προλαβαίνουν ή χίλια δυο.

#4 Μετά τα 60 οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν σεξ

Το έχει πει όπως πρέπει:

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στη σεξουαλική απόλαυση. Ας μην το κάνουμε αυτό στους εαυτούς μας. Ναι, στα 60 μειώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα, όπως ίσως και κάθε άλλη αν τη συγκρίνεις με αυτά που κάνει ένας 25άρης, αλλά η σεξουαλική ικανοποίηση παραμένει σταθερή κι αμείωτη!

#5 Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι αρσενικού γένους

Άλλο ένα λάθος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Ιατρικής το 20-30% των αντρών θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια έντονη σεξουαλική δυσλειτουργία στο ζωή του. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 40-50%. Τα αίτια είναι κοινά, τόσο οργανικά, όσο και ψυχογενή. Τα πρώτα επηρεάζουν και τα δύο φύλα μετά τα 40, ενώ τα ψυχογενή αίτια δεν έχουν ηλικία.