SEX

5 αντιλήψεις για το σεξ που αποδεικνύονται μύθοι

Είναι κάποιες διαπιστώσεις που έχουν παγιωθεί αυθαίρετα και ανυπόστατα γύρω από το σεξ. Ωστόσο, έχουν ήδη καταφέρει να μας επηρεάσουν- θετικά ή αρνητικά- και να καθορίσουν αυτό που λέμε ερωτική απόλαυση. Δεν ξέρουμε ούτε από πού ήρθαν, ούτε γιατί έχουν επικρατήσει τόσο αναντίρρητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αποτελούν καθολικές, αναμφισβήτητες αλήθειες.

Μύθος: Στο σεξ καις πολλές θερμίδες

Αλήθεια: Στο σεξ καις 85-150 θερμίδες ανά 30 λεπτά. Για να χάσεις ένα κιλό πρέπει να κάψεις 3.500 θερμίδες, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να κάνεις σεξ τουλάχιστον 10 ωρίτσες. Good luck.

Μύθος: Οι άντρες έχουν πιο πολλές ορμές και πιο νωρίς από εμάς

Αλήθεια: Η τεστοστερόνη τους φτάνει στα ύψιστα εκεί γύρω στα 18. Τα οιστρογόνα μας αντίστοιχα πιάνουν τις ύψιστες τιμές στα 20κάτι. Η ερωτική επιθυμία δεν σχετίζεται τόσο με την ηλικία, είναι πολλά παραπάνω.

Μύθος: Το σεξ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Αλήθεια: H πιθανότητα είναι πολύ χαμηλή, συγκεκριμένα μία στο εκατομμύριο. Ανεβαίνει λίγο αν καπνίζεις, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν φταίει τόσο το σεξ. Ίσα ίσα που αν κάνεις σεξ δύο φορές την εβδομάδα η καρδιά σου δυναμώνει.

Μύθος: Οι κάλτσες σκοτώνουν τον έρωτα

Αλήθεια: Κι όμως, οι κάλτσες που απεχθάνεσαι να φοράτε όταν κάνετε σεξ κάνουν πιο πολύ καλό απ’ ό,τι κακό. Γιατί μπορεί να είναι κάπως αντιαισθητικό ως θέαμα, ειδικά στα πόδια ενός άντρα (γιατί παραπέμπουν στην εικόνα ασυγκράτητου ξεπεσμένου πορνοστάρ), αλλά σύμφωνα με έρευνες όταν τα ποδαράκια είναι ζεστά, οι οργασμοί είναι μακράν καλύτεροι και πιο συχνοί. 

Μύθος: Τα οστρακοειδή και η σοκολάτα είναι αφροδισιακά

Αλήθεια: Είναι λίγο άβολο αυτό που θα γράψω, αν αναλογιστείς πόσοι τόνοι μελάνι έχουν χυθεί σε άρθρα που αναφέρουν το ακριβώς αντίθετο. Ωστόσο καμία έρευνα δεν έχει καταλήξει ποτέ στο ότι τα μύδια ή η σοκολάτα ανεβάζουν τη λίμπιντο. Αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα είναι πως οι τροφές αυτές επιδρούν θετικά στην ψυχολογία μας. Κι όταν είσαι καλά, έχεις περισσότερη διάθεση για σεξ. Κάπως έτσι.