SEX

4 λόγοι για να πεις “όχι” στο πιο τολμηρό πράγμα που ζητάνε οι άντρες στο σεξ

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς το 40% των ενηλίκων δοκίμασε anal sex την προηγούμενη χρονιά  με το 20% να δηλώνει ότι το χάρηκε κιόλας. Εντελώς στη μέση το ποσοστό, βάζω στοίχημα ότι ήταν όλοι τους άντρες.

Το πρωκτικό σεξ ήταν, είναι και όλα δείχνουν πως θα είναι το πιο αδιαφιλονίκητο ταμπού στις ερωτικές ζωές κάθε straight εξ’ ημών. Οι άντρες το θεωρούν κάτι σαν τρόπαιο όταν τους συμβαίνει- δηλαδή όταν η παρτενέρ τους δίνει το πράσινο φως για να κινήσει η διαδικασία. Οι γυναίκες πάλι το αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό, κάποιες-λίγες για ηθικούς λόγους και οι περισσότερες, αν όχι όλες επειδή εξ’ ορισμού δεν περνάνε ή νομίζουν ότι δεν θα περάσουν καλά στη φάση. Το οποίο ισχύει αν το πρωκτικό προκύψει κάπως ξαφνικά, χωρίς λιπαντικό και κυρίως χωρίς την απαραίτητη ψυχολογική προετοιμασία.

Το anal sex δεν γίνεται με το ζόρι, όπως εκατομμύρια άλλα πράγματα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να δαιμονοποιούμε, αν γίνει σωστά, στην κατάλληλη στάση και με έναν παρτενέρ που εμπιστεύεσαι, είναι απολαυστικό και για μια γυναίκα. Ωστόσο, αν έχεις έρθει στο δίλημμα να το κάνεις ή όχι και τείνεις προς το δεύτερο, σου δίνουμε 4 καλούς λόγους για ν’ αποβάλλεις τον όποιο ψυχαναγκασμό και να στηρίξεις την επιλογή σου.

Δεν είχες καλή εμπειρία στο παρελθόν

Πολλές από τις γυναίκες που κλείνουν τ’ αυτιά τους στη λέξη “πρωκτικό” έτυχε να πέσουν σε χέρια που δεν ήξεραν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είχες αισθανθεί καλά στο παρελθόν και δεν θες να το επαναλάβεις απλά δεν το επαναλαμβάνεις. Καμία πίεση. Ο σύντροφός σου οφείλει να το σεβαστεί.

Το κάνεις για χάρη του

Ο Νο1 λόγος που οι γυναίκες λένε “ναι” στο anal είναι ο ίδιος για τον οποίο πρέπει να πεις “όχι”. Τι σημαίνει “δεν το θες αλλά το κάνεις για να τον ευχαριστήσεις”; Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα στο σεξ που απολαμβάνετε και οι δύο ώστε να βάλεις στο πρόγραμμα. Μ’ αυτή τη λογική αφού συμβεί θα περιμένεις να σου πει κι “ευχαριστώ”. Έλα, αστείο.

Δεν έχετε λιπαντικό

Για τον Θεό, όχι.

Δεν νιώθεις άνετα για κάποιο λόγο

Συνήθως μία γυναίκα αισθάνεται πως “πρέπει” να κάνει πρωκτικό αφού περάσει ένα χ διάστημα με το σύντροφό της. Τεράστιος ψυχαναγκασμός αυτός, το είπαμε και παραπάνω. Αν για οποιονδήποτε λόγο που αφορά είτε εκείνον και το πώς νιώθεις είτε εσένα και το σώμα σου δεν αισθάνεσαι πως θέλεις να το δοκιμάσεις, αρνείσαι ευγενικά. Όταν έχεις άγχος και ανασφάλεια η απόλαυση υποχωρεί και δεν φτάνει ποτέ.