SEX

Coregasm: Τι είναι ο “τυχαίος οργασμός” και πώς συμβαίνει

Εκεί που προσπαθούσαμε να ανακαλύψουμε το χαμένο οργασμό και να δούμε πώς θα φτάνουμε σε αυτόν κάθε φορά που κάνουμε σεξ, μαθαίνουμε για την περίπτωση του coregasm, που είναι ο ξαφνικός οργασμός, που προκύπτει when least expected. Η πιο συνηθισμένη περίσταση, είναι όταν γυμναζόμαστε.

 

Οι «τυχαίοι οργασμοί» μπορούν να συμβούν για πολλούς λόγους, αλλά κατά βάση οφείλεται στην απροσδόκητη τριβή της κλειτορίδας ή της πίεσης που δέχεται το πυελικό έδαφος, μας εξηγεί η γιατρός Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, Emily Morse. «Ίσως έχει να κάνει με τον τρόπο που κάνεις ποδήλατο ή με όποια ξαφνική δραστηριότητα θέτει σε κίνηση τους μυς Κέγκελ».

Σκέψου το coregasm ως ένα αιφνίδιο, αλλά πολύ έντονο φτέρνισμα. Η Δρ. Morse μας λέει ότι πολλές γυναίκες είχαν τον πρώτο οργασμό τους τυχαία και ξαφνικά. Μέσα από τη γυμναστική, ένα ερωτικό όνειρο, αλλά ακόμα και στην ιππασία.

Δες κι αυτό: Τα 7 tips που οδηγούν σε σίγουρο οργασμό

Υπάρχει μακρά ιστορία πίσω από το φαινόμενο του «τυχαίου οργασμού». Το 1953, ο σεξολόγος Alfred Kinsey (γνωστός από την κλίμακα που πήρε το όνομά του), ανακάλυψε ότι το 5% των γυναικών ανέφερε ότι είχε οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις. Οι πιθανότεροι τρόποι πρόκλησης οργασμού ήταν οι κοιλιακοί, η άρση βαρών, η ποδηλασία, το τρέξιμο, το περπάτημα και η yoga.

«Αυτό που βοηθά πολύ είναι οι αργές αναπνοές όταν ασκούμαστε. Γενικά, δεν υπάρχει λόγος να ντρεπόμαστε για αυτό το γεγονός και, ειλικρινά, απορώ, που δε συμβαίνει πιο συχνά σε εμάς τις γυναίκες».