SEX

5 μύθοι για το BDSM στο σεξ που πρέπει να ξεχάσεις μαζί με την αλλαγή του χρόνου

Σε πολύ λίγες ώρες από τώρα, θα αποχαιρετίσουμε και επίσημα το 2016 και θα υποδεχτούμε με τιμή το 2017. Δε νομίζεις, λοιπόν, πως ήρθε ο καιρός να ξεπεράσεις κάποια ταμπού και σίγουρα να ξεχάσεις αυτούς τους μύθους που αφορούν στην τακτική "BDSM" στο σεξ;

Τα αρχικά BDSM προέρχονται αντίστοιχα από τις λέξεις bondage – discipline, dominance – submission, sadism – masochism, δηλαδή είναι η πρακτική που αφορά σε σαδομαζοχιστικές τεχνικές. Η πλειοψηφία των ανθρώπων, ακόμη και των νεότερων, έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη γι’ αυτές τις τεχνικές, ενώ πολλοί δεν έχουν ποτέ δοκιμάσει καμία εξ αυτών, επειδή ακριβώς υπάρχουν κάποιοι μύθοι εκεί έξω που συντηρούν ένα φόβητρο γύρω από το όνομά τους. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί και -γιατί όχι;- ας δώσουμε μια ευκαιρία σε νέες εμπειρίες με το καινούριο έτος.

1) Το BDSM είναι μια “περιθωριακή” πρακτική που δεν αρέσει στους περισσότερους

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2014 στο έντυπο “Journal of Sexual Medicine”, πάνω από το 65% των γυναικών που συμμετείχαν έχουν φαντασιωθεί μία σκηνή με σεξ που περιελάμβανε BDSM, το 47% έχουν φαντασιωθεί να εφαρμόζουν εκείνες πρακτικές BDSM σε άλλον, ενώ το 52% είχαν τουλάχιστον μία φορά τη φαντασίωση να τις δένουν στη διάρκεια του σεξ.

2) Το BDSM αφορά πάντα στο σεξ

Στη περίπτωση του BDSM, το σεξ δεν είναι πάντα μέρος του σκηνικού. Συχνά, συμβαίνει για λόγους “κυριαρχίας” και μόνο, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι θα καταλήξει και σε κορύφωση.

3) Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε BDSM καταστάσεις φαίνονται “από χιλιόμετρα”

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ακόμα και οι φαινομενικά πιο συντηρητικοί άνθρωποι μπορούν να έχουν και να βγάζουν ιδιαίτερα “γούστα” στην προσωπική τους ζωή.

4) Είναι επικίνδυνο

Αν το ψάξεις λίγο καλύτερα, θα βρεις ότι η κοινότητα BDSM είναι στην πραγματικότητα πολύ υπερήφανη για τη συναισθηματική και φυσική ασφάλεια που τη διακρίνει. Ο καθένας μπορεί να θέσει τα όριά του, ώστε το BDSM να είναι πραγματική εμπειρία απόλαυσης.

5) Το BDSM προϋποθέτει χώρο σαν το κόκκινο δωμάτιο του κυρίου Grey

Ο mr. Grey είχε σίγουρα μια Α οικονομική άνεση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ένα τέτοιο σκηνικό είναι ο κανόνας. Σαφώς και μπορείς να αγοράσεις έναν απλό εξοπλισμό αλλά μπορείς επίσης να κάνεις πολλά μόνο με το ίδιο σου το σώμα.

Με το νέο έτος, ας μας ενώσει όλους ένα σύνθημα: “Η φαντασία στην εξουσία” (#διπλής).