SEX

Αυτό το gel στειρώνει προσωρινά τους άντρες

Κουράστηκες να παίρνεις αντισυλληπτικά προκειμένου να μην αγχώνεσαι για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη; Ήγγικεν η ώρα για το αντρικό αντισυλληπτικό που θα σε κάνει να ξενοιάσεις.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, το 2018 θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο ενέσιμο αντισυλληπτικό για άνδρες. Μέχρι τώρα, οι επιλογές για τα αρσενικά ήταν το όχι και 100% σίγουρο, προφυλακτικό και η βαζεκτομή (aka στείρωση).

Η νέα μέθοδος αντισύλληψης όμως, θα είναι μακράς διάρκειας και αναστρέψιμη, χωρίς οι άντρες να χρειάζεται να λάβουν ορμόνες για να καταστείλουν τη γονιμότητά τους.

Το Vasagel (έτσι λέγεται το “εμβόλιο”), λειτουργεί μπλοκάροντας τον αγωγό μέσω του οποίου το σπέρμα φεύγει από τους όρχεις και οδηγείται στην ουρήθρα προκειμένου να βγει από το πέος. Χορηγείται με ένεση στον σπερματικό πόρο.

Κατά τις δοκιμές που έγιναν σε κουνέλια, φάνηκε πως τα θηλαστικά δεν είχαν σπερματοζωάρια στο σπέρμα τους για 29 μέρες μετά την εφαρμογή του Vasagel, γεγονός που συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια των 12 μηνών της έρευνας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το Vasagel είναι αποτελεσματικό επειδή το τζελ μπορεί να κάμπτεται και να παίρνει το σχήμα του τοιχώματος του αγωγού απ’ όπου περνάει το σπέρμα, κι έτσι δεν επιτρέπει στα μεγαλύτερα κύτταρα, όπως αυτά του σπέρματος, να περάσουν. Επίσης, η ομάδα αφαίρεσε με επιτυχία το τζελ από τα κουνέλια, ώστε να αποκατασταθεί η ροή των σπερματοζωαρίων.

Στα τέλη της χρονιάς, τη θέση των πειραματόζωων θα πάρουν οι άντρες. Καιρός ήταν.