SEX

Αυτή η καμπάνια θα σε σοκάρει (αλλά είναι για καλό σκοπό)

Παρόλο που μια εικόνα την οποία έχουν δει όλοι οι ενεργοί σεξουαλικά άνθρωποι δε θα έπρεπε να προκαλεί και να σοκάρει, αυτή η νέα γερμανική καμπάνια που στοχεύει στην προώθηση του ασφαλούς σεξ, μπορεί να σε κάνει να κοκκινήσεις.

Το ζευγάρι Michael Schirner και Kexin Zang είχαν μια “φαεινή” ιδέα όταν είδαν πως τα ποσοστά των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από HIV έχουν αυξηθεί ραγδαία. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν την καμπάνια “Artists for Safe Sex” και να ζητήσουν από τους 50 αγαπημένους τους φωτογράφους στην Ευρώπη να απεικονίσουν από τη δική τους οπτική γωνία το θέμα “πέος σε στύση με χέρι και προφυλακτικό”. Για την ακρίβεια τους είπαν “Σας παρακαλώ φωτογραφίστε ένα πέος σε στύση από κοντά με ένα χέρι και το προφυλακτικό να φαίνονται. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε πάνω σας”.

Στο τέλος επέλεξαν 24 από τις φωτογραφίες, οι οποίες αποκαλύπτονται σιγά σιγά στην ιστοσελίδα της καμπάνιας, αφιλτράριστες και σε όλο τους το μεγαλείο. Στη συνέντευξη που έδωσε ο Michael Schirner και ο φωτογράφος Matt Lambert στο Dazed, εξέφρασαν και οι δύο την απορία τους γιατί η εικόνα του ανδρικού μορίου σε στύση είναι ακόμα ταμπού για ορισμένους ανθρώπους, αλλά και τις αυστηρές γραμμές των περιοδικών όταν έβλεπαν την καμπάνια τους. Bέβαια ο Schirner είχε μια κάπως διαφορετική άποψη για τα πράγματα.

Το 2016 είναι η χρονιά των dick pics. Το Internet είναι γεμάτο με μόρια όλων των ειδών. Θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε να γίνουν πιο δημοφιλή τα πέη. Ο Πάπας τα δέχεται. Ο Mark Zuckerberg όμως όχι.

Ποια πιστεύουν ότι θα είναι η αντίδραση του κόσμου στην καμπάνια;

– Θα θέλουν να κάνουν σεξ, αλλά θα το κάνουν με προφύλαξη.

Για να δεις τις φωτογραφίες της καμπάνιας μπες εδώ.