SEX

Μπορείς να προβλέψεις αν θα σε απατήσει ο σύντροφός σου;

Μπορούμε να προκρίνουμε- ως ένα βαθμό πάντα- αν κάποιος είναι πιο επιρρεπής στην απιστία σε σχέση με κάποιον άλλο; Σύμφωνα με μία πρόσφατη αμερικανική έρευνα, κάποια άτομα όντως έχουν την τάση να μην είναι πιστοί. Ποια είναι αυτά τα μουλάρια;

Σύμφωνα με τη μελέτη, εκείνοι που διαθέτουν το “μικρόβιο” της απιστίας είναι άτομα με άξια λόγου σεξουαλική εμπειρία, η οποία επιβεβαιώνεται τόσο από τον αριθμό των ερωτικών παρτενέρ όσο και από τον αριθμό των σχέσεων/χωρισμών που έχουν βιώσει. Οι πιο δραστήριοι στον τομέα των σχέσεων, τα άτομα που έχουν περάσει από πολλές και από αντίστοιχους χωρισμούς, είναι πιο “ψημένοι”, λέει η πείρα.

Επίσης είναι άτομα που διαθέτουν αυξημένες ευκαιρίες να απιστήσουν, επειδή αισθάνονται ότι μπορούν π.χ. λόγω συνηθειών ή δουλειάς να συναντιούνται μυστικά με το παράνομο πρόσωπο. Ταυτόχρονα ως χαρακτήρες κατέχονται από στρες είτε λόγω χαρακτήρα- για παράδειγμα έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση- είτε λόγω συνθηκών.

Στην τελευταία κατηγορία λογίζονται άτομα που περνάνε μια αγχωτική περίοδο στη δουλειά ή στο σπίτι. Η ηλικία λειτουργεί-υποτίθεται- αντιστρόφως ανάλογα με την ευκολία που απατά κανείς, δηλαδή όσο μεγαλώνεις τόσο πιο δύσκολα το κάνεις. Τέλος, γενετικοί και ορμονικοί παράγοντες συμβάλλουν κι αυτοί με τη σειρά τους. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα φάουλ γίνονται το καλοκαίρι, όπου οι ορμόνες βαράνε “κόκκινα”.