SEX

Απιστία: Οι συνθήκες και τα μέρη που “εμπνέουν” τους ανθρώπους ν’ απατήσουν

Μια κατάσταση επώδυνη, ανεπιθύμητη για κάθε ζευγάρι. Απιστία, αυτό το «αγκάθι» που μπορεί να φυτρώσει μέσα σε μία ερωτική σχέση και να την πληγώσει ανεπανόρθωτα. Μια προσωπική, υποκειμενική υπόθεση, η οποία ωστόσο διέπεται από κάποιες τάσεις που, όπως φαίνεται ισχύουν περισσότερο.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική ιστοσελίδα illicitencounters.com και η οποία απευθύνεται σε παντρεμένους/ες με πρόθεση σύναψης εξωσυζυγικής σχέσης κι άρα απιστίας, υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία συμφωνούν οι άπιστοι. Για παράδειγμα, από τους 1.000 χρήστες του site, οι οποίοι δέχτηκαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, 1 στους 3 ανέφερε πως πήγαινε γυμναστήριο με σκοπό να γνωρίσει εκεί τον/την παράνομο/η σύντροφο.

Πολύ δημοφιλείς τόποι που ευνοούν την απιστία- κατά το παλιό άσμα «μου στολίζεσαι και βγαίνεις και δεν ξέρω πού πηγαίνεις»- αποδεικνύονται και οι διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, με το 26% των συμμετεχόντων να παραδέχεται ότι η γνωριμία με το πρόσωπο έγινε κάπου έξω, με κόσμο. Η έρευνα επεσήμανε επίσης πως οι παράνομες σχέσεις που γίνονται στον εργασιακό χώρο έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, σε αντίθεση με τις απιστίες του γυμναστηρίου, που είναι πιο περιστασιακές.

Ένα πολύ ζεστό μέρος για να κουρνιάσουν οι άπιστοι είναι φυσικά και τα social media, με το 17% των ατόμων να έχουν γνωρίσει την «πέτρα» του σκανδάλου online. Και μην φανταστείς μόνο συνδρομές σε dating apps και άλλα τέτοια στοχευμένα, μια χαρά κάνει τη δουλειά του και το facebook, ειδικά για αναθέρμανση σχέσεων μεταξύ πρώην. Γενικώς, δύσκολοι καιροί για πιστούς.