Πώς να φερθείς (και τι να σκεφτείς) αν σου ακυρώσει το ραντεβού

Κάποιες φορές απλά δεν πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Καλή ώρα...

Το επικρατέστερο σενάριο: Είχατε κανονίσει να συναντηθείτε, το οποίο και ήθελες ΠΑΡΑΠΟΛΥ να συμβεί, λογικά είστε κάπου στην αρχή της γνωριμίας ή της σχέσης σας- γιατί στην αντίθετη περίπτωση που έχετε ήδη φάει την αγάπη με το κουτάλι το 'χεις το knowhow και κυρίως την ψυχραιμία να διαχειριστείς για μια τέτοια κατάσταση- άλλα (συγγνώμη γι' αυτό που έρχεται) μόλις έφαγες άκυρο. "Κάτι έτυχε", πιθανότατα αρκετά σημαντικό (ας ελπίσουμε να μην "πλημμύρισε το εργοστάσιο") και ο γλυκός σου σ' ενημερώνει πως δεν θα τα πείτε τελικά. Προτού προδικάσεις μια κατάσταση κι αρχίσεις να γκρινιάζεις ή να μοιραλατρείς, βάλε φρένο στην όποια σπασμωδική σου αντίδραση και σκέψου/φέρσου/πράξε αεράτα. Δηλαδή:

Μήπως δεν μπορεί στ' αλήθεια;

Και άρα τον σταυρώνουμε αδίκως τον χριστιανό; Με εξαίρεση την απαράδεκτη περίπτωση που περίμενε από σένα να επικοινωνήσεις για να σου πει πως δεν μπορεί να σου κάνει την τιμή να συναντηθείτε (εδώ ρίχνεις άκυρο εσύ επιτόπου), σε οποιαδήποτε άλλη, ίσως αξίζει να τον δικαιολογήσεις. Αν σε πάρει τηλέφωνο (το μήνυμα χάνει πόντους) και εξηγήσει πως "δυστυχώς δεν μπορεί γιατί...", σίγουρα δεν είναι ευχάριστο και ναι, ίσως το νιώσεις σαν απόρριψη, αλλά μπορεί όντως να μην είσαι σε θέση να συναντηθείτε. Γιατί κατευθείαν δηλαδή να επικρατήσει το σενάριο ότι λέει ψέματα; Σ' αυτή τη φάση λοιπόν θα ήταν κάπως λάθος σου να ενεργοποιήσεις αβλεπεί την εγωιστική "λειτουργία" σου. Προς το παρόν τουλάχιστον. Μέχρι τη στιγμή που θ' αποδειχτεί πως πρόκειται για αναβολή και όχι ακύρωση. Δεν ξέρεις τι περνάει ο καθένας. Ok, μπορεί και να μην ισχύει τελικά καμία λέξη από τις παραπάνω, αλλά μπορεί και ναι.

Ώρα ν' απαντήσεις

Μήπως να έδειχνες απλά μια κατανόηση; Πόσο δύσκολο σου φαίνεται αυτό; Κάτι σαν "κανένα πρόβλημα, πάρε με αύριο να κανονίσουμε εκ νέου"; Το να δείξεις εκνευρισμό ποιον ακριβώς συμφέρει; Εσένα σίγουρα όχι, ειδικά στην περίπτωση που όντως δεν μπορούσε και τελικά δεν σε απέφευγε. Δείξε ψυχραιμία, όσα νεύρα κι αν νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Λες να μην ξέρεις ότι σε πείραξε; Μην πέσεις στη λούμπα του στραβώματος. Ο καιρός θα δείξει τι ισχύει και τι όχι.

Αλλιώς, "γεια σας"

Καμία είδους μικρή ή μεγάλη απόρριψη δεν είναι ευχάριστη. Γι' αυτό καλό είναι να δίνουμε στις καταστάσεις τη σημασία που απαιτούν. Αν το πράγμα πάει εντελώς στραβά και τελικά δεν κάνει καμία κίνηση για να προγραμματίσετε νέα μέρα και ώρα, μην επιμείνεις ιδιαίτερα. Γιατί πράγματι τις περισσότερες φορές ότι κάποιος θέλει να σε δει, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ