WELLNESS

Οι 5 πιο συχνές διαφωνίες των ζευγαριών

Κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της, το οποίο σημαίνει ότι είναι αδύνατο να είναι συνέχεια όλα ρόδινα. Άλλες διαφωνίες είναι σοβαρές και άλλες γίνονται εν βρασμώ ψυχής και με αφορμή τα πιο μικρά και χαζά πράγματα. Οι τελευταίες, είναι και οι πιο συχνές ανάμεσα στα ζευγάρια, επειδή είναι τόσο ασήμαντες και μικρές, που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τις λύσεις μια και καλή με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται! Βάζουμε στοίχημα ότι δεν πέρασε μήνας, εβδομάδα, ημέρα που να μην έγιναν τα παρακάτω 5 περιστατικά, αφορμή για να διαφωνήσεις με τον σύντροφό σου!

”Δεν βοηθάς ποτέ στις δουλειές του σπιτιού”

 

Χαρακτηριστικά μπορεί να πεις την φράση ”δεν έχεις κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι σου”. Θα τον βρεις να κάθεται στον καναπέ και να στο νεροχύτη τα πιάτα να κάνουν βουνό. Εσένα σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, πετάς τα κλειδιά πάνω στο τραπέζι και κοπανάς την πόρτα πίσω σου. Εκεί είναι που αρχίζει ο κλασσικός τσακωμός που βρίσκει εσένα να φωνάζεις για τα πιάτα, για τα άπλυτα ρούχα που αφήνει στο πάτωμα και τις τρίχες στο νεροχύτη και εκείνον να σε κοιτάζει με μάτια γουρλωμένα. Το καλύτερο σημείο του τσακωμού είναι όταν εκείνος ετοιμάζεται να πλύνει τα πιάτα για τα οποία γκρίνιαζες εξαρχής και εσύ δεν τον αφήνεις να τα κάνει, αλλά επιμένεις ότι τώρα δεν έχει νόημα. Ή μήπως έχει;

”Πάλι θα δεις μπάλα;”

Στην αρχή είναι το Champions League, μετά το κύπελλο UEFA, μετά το κύπελλο Ελλάδας, μετά το πρωτάθλημα. Κι αυτά είναι μόνο τα ετήσια σταθερά. Γιατί κάθε τέσσερα χρόνια γίνεται και το Μουντιάλ και το Euro, τα οποία καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να τα χάσει για κανέναν λόγο. Κάθε διοργάνωση συνοδεύεται από βραδιές ποδοσφαίρου μαζί με σουβλάκια, πίτσες, μπίρα και πολλές φωνές. Εάν είσαι από αυτές που ο σύντροφός τους δεν χάνει αγώνα, τότε σίγουρα η στρογγυλή θεά έχει μπει ανάμεσά σας ως αφορμή για επικό καβγά που έχει να κάνει με την μπάλα, η οποία επιμένει να σας χαλάει τα σχέδια και το πρόγραμμα. Η συμβουλή μας είναι ότι αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις προσπάθησε να εκμεταλλευτείς την κατάσταση και να κανονίσεις να κάνεις κάτι που ευχαριστεί εσένα εκείνες τις βραδιές ποδοσφαίρου, όπως να δεις τις φίλες σου.

”Τόσο κοντή φούστα θα φορέσεις;”

Στην αρχή της σχέσης σου έλεγε συνέχεια πόσο ωραία πόδια έχεις και τώρα μόλις βάλεις φούστα πάνω από το γόνατο δεν του αρέσει. Εάν είσαι κι εσύ από τις γυναίκες που δεν δέχονται από έναν άντρα να τους κάνει υποδείξεις σχετικά με το τι θα φορέσουν, μάλλον οποιοδήποτε σχόλιο για το ντύσιμό σου θα σε εξοργίσει. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις να ξεκόψεις από την αρχή αυτού του είδους τις παρατηρήσεις και, αντίστοιχα, να μην επεμβαίνεις κι εσύ στον τρόπο που ντύνεται.Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που φοράει λευκά μοκασίνα και λευκά λινά παντελόνια.

”Με ενοχλούν οι φίλες σου/ φίλοι σου”

 

Εάν αυτός είναι ένας από τους λόγους που διαφωνείτε, τότε το θέμα είναι λεπτό. Οι φίλοι μας υπάρχουν στη ζωή μας πριν από τον/την σύντροφό μας και θέλουμε να υπάρχουν και με τη λήξη οποιασδήποτε σχέσης, οπότε το να λες συνέχεια στον σύντροφό σου ότι οι φίλοι του είναι ”γουρούνια, απαίσιοι και δεν τους συμπαθείς” δεν θα ωφελήσει καθόλου. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον φέρνεις σε δύσκολη θέση και να προκαλείς συνεχή ρήξη μεταξύ σας. Προσπάθησε να τους προσεγγίσεις και να τους γνωρίσεις καλύτερα. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και να τους συμπαθήσεις. Εάν πάλι, βλέπεις ότι δεν κάνετε χωριό, προσπάθησε να είσαι πάντα τυπική και ευγενική.

”Η μάνα σου επεμβαίνει συνέχεια στα προσωπικά μας”

Μία φράση που μπορεί να ακουστεί τόσο από εσένα, όσο και από εκείνον. Μείνατε μαζί (ή και όχι) και η μητέρα του ή η μητέρα σου, για να είμαστε δίκαιοι, επιμένει να επεμβαίνει στα προσωπικά σας. Από το πως θα φτιάξεις τα σουτζουκάκια και το χαλί που θα βάλετε στο σαλόνι, μέχρι το αν θα παντρευτείτε ή θα κάνετε ένα παιδάκι. Μην φοβάσαι, έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες, αφού οι περισσότερες μητέρες προσπαθούν να δείξουν το ενδιαφέρον τους μέσα από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και οι πιο πολλές δεν έχουν κακές προθέσεις. Επειδή, όμως, μπορεί να καταλήξετε να τσακώνεστε, φροντίστε να θέσετε από νωρίς τα όριά σας και με προσοχή. Αυτό σημαίνει, να ”μαζεύει” ο καθένας τη δική του μητέρα γιατί, όπως και να το κάνουμε, μαμά του είναι και είναι δύσκολο να της πείτε εσείς κάτι.