ΦΙΛΙ

Τα μυστικά για το τέλειο φιλί είναι μόλις 3

Το φιλί θέλει τέχνη φίλη μου. Όλα ξεκινούν από κάτι το έμφυτο, υποκινούνται από το συναίσθημα και τελειοποιούνται με τεχνική, την πιο αβίαστη κι απολαυστική. Στον έρωτα το φιλί έχει θέση πάνω σε θρόνο, γι' αυτό και του δίνεις τόσο μεγάλη αξία. Έτσι πρέπει.

Με το φιλί τεστάρουμε αν ο άνθρωπος τα χείλη του οποίου αγγίζουν τα δικά μας είναι βιολογικά συμβατός μ’ εμάς. Είναι το πρώτο και καθοριστικό τεστ ενός φλερτ που πάει να γίνει έρωτας, αν αυτό που θα συμβεί μέσα από την επαφή σας το επιτρέψει. Ένα κακό φιλί προοιωνίζεται κακό σεξ. Ακόμα κι αν τελικά δεν είναι τέτοιο, το προδικάζει. Γιατί ο τρόπος που σμίγουν τα χείλη κι όχι μόνο, παίρνει μεγάλη διάσταση στο μυαλό μας. Το 59% των ανδρών και το 66% των γυναικών σε σχετική έρευνα έχουν παραδεχτεί πως τελείωσαν ένα ειδύλλιο γιατί ο/η παρτενέρ δεν τους φιλούσε ωραία.

Μετά από έρευνα 10 ετών Γερμανοί επιστήμονες στα 80s κατέληξαν στο ότι οι άνδρες που δεν φιλούσαν τις γυναίκες τους προτού φύγουν για την δουλειά, είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύμα αυτοκινητικού ατυχήματος. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως δεν είναι τόσο η σαρκική αλλά η ψυχολογική διάσταση του φιλιού που μας δίνει ευχαρίστηση.

Η απλή διάσταση είναι πως το φιλί είναι ένα ακόμα βήμα να γνωριστούμε καλύτερα και να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Η πιο σύνθετη θεωρεί το φιλί μια διαδικασία αξιολόγησης ενός εν δυνάμει συντρόφου. Όπως και το βλέπεις, τα μυστικά για να πετύχει η συνταγή είναι τα ίδια, τα εξής 3:

Να είναι υγρό το φιλί σας

Σύμφωνα με έρευνες τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δείχνουν προτίμηση στα υγρά φιλιά. Οι πρώτοι προτιμούν μεγαλύτερη συμμετοχή της γλώσσας, τα κορίτσια παρακαλούν θερμά να μην υπερβάλλει η γλώσσα του συντρόφου τους γιατί νιώθουν πνίξιμο ή μόνιμη επιθετικότητα. Το ταίριασμα προϋποθέτει συναίνεση.

Να είναι συγχρονισμένο

Όχι γρήγορα ο ένας, αργά η άλλη. Αν δεν συμφωνεί ο ρυθμός αυθόρμητα και αβίαστα, το φιλί δεν έχει μαγεία. Μην σας πιάνουν εγωισμοί τώρα, βρείτε τα στα μισά της διαδρομής ή εναλλάσετε το ρυθμό για να μην μένει κανείς παραπονεμένος.

Να είναι δροσερό

Προφανώς και δεν μπορείς να πιπιλάς μια καραμέλα ή να μασουλάς τσίχλα ολημερίς και ολονυχτίς, αλλά η στοματική υγιεινή αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Ας είναι ο κανόνας η ευχάριστη αναπνοή, ώστε να περάσουν στα ψιλά οι αναπόφευκτες εξαιρέσεις.