ΦΙΛΙ

Περίπτωση bad kisser; Οι 4 τεχνικές για να διορθώσεις τα φιλιά σας, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει

Είναι γεγονός ότι δεν ακούς τόσο συχνά το φαινόμενο «φιλάει χάλια» γιατί όλοι επικεντρωνόμαστε στο σεξ. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά δε θυμάμαι να μου έχει ποτέ κάποια φίλη ότι το φιλί ήταν εντελώς λάθος ή ότι η χημεία ήταν off. Θα μου πεις, το τι θεωρεί καθένας από εμάς καλό ή κακό, είναι εντελώς υποκειμενικό. Κάποιοι ενοχλούνται από την αυξημένη ποσότητα σάλιου, άλλοι νιώθουν ότι υπάρχει κάτι μηχανικό στη διαδικασία και άλλοι απλά αναρωτιούνται τι πάει τόσο λάθος. Γεννιέται κάποιος bad kisser, ή είναι κάτι που διορθώνεται, όπως μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση του σεξ;

 

«Ένα υπέροχο φιλί είναι ένα σύνολο γνώσης, στάσης και δεξιότητας, αν και δεν είναι όλα ισόποσα. Κάποιοι μπορεί να έχουν τέτοιες δεξιότητες, που να υπερκαλύπτουν την έλλειψη χημείας, και το αντίστροφο», εξηγεί ο σεξολόγος και συγγραφέας, Eric Marlowe Garrison. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν τις δεξιότητες ενός bad kisser (μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και αδέξιοι εκεί έξω).

Πες το μ’ένα φιλί

Αν του πεις «έλα κάθισε να μιλήσουμε» και του δείξεις ένα σχεδιάγραμμα με το τι κάνει λάθος, τον κάνεις να νιώθει άσχημα. Η καλύτερη λύση είναι του δείξεις τι σου αρέσει περνώντας κατευθείαν στην πράξη. Άλλαξε ταχύτητα ή φίλησέ τον στο λαιμό. Δεν μπορεί, θα το πάρει το μήνυμα.

Διάβασε κι αυτό: Οι 7 ατάκες που πρέπει να πεις στο ταίρι σου (για το καλό και των δυο σας)

Επικοινωνία

Μη μου θες αλλαγές, αν δεν είσαι διατεθειμένη να επικοινωνείς τις ανάγκες σου. Και αυτό, όπως ξέρεις, ισχύει σε όλους τους τομείς. Επειδή όμως αυτό είναι ένα πιο «ευαίσθητο» θέμα, μπορείς να πεις αυτό που θέλεις με απαλό και ευγενικό τρόπο ξεκινώντας με «μου αρέσει όταν κάνεις αυτό». Αυτό είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό, γιατί  αναφέρεσαι στις ανάγκες σου, τι θεωρείς σημαντικό και τι μπορεί να αλλάξει. Μη δώσεις οδηγίες σαν να είσαι GPS και μη μαλώνεις κάποιον για την κακή τεχνική του.

Κάνε και λίγη έρευνα

Η μελέτη δεν είναι μόνο απαραίτητη για τα πτυχία μας. Καλό είναι να ενημερωνόμαστε και να μαθαίνουμε ό,τι μπορούμε, σε πράγματα που μας αφορούν. Δες ένα tutorial, πάρε γνώμες φίλων και σκέψου μήπως κάνεις κι εσύ κάτι λάθος. Δοκίμασε νέα πράγματα, (διότι αυτό δεν ισχύει μόνο στο σεξ) και μην περιμένεις μόνο από τον άλλο να βρει αυτό που σε ενθουσιάζει.

Δες κι αυτό: Αυτό που δε θες να συμβεί (και πρέπει να προσέχεις) όταν κάνεις σεξ για πρώτη φορά με κάποιον

Εξάσκηση τώρα

Ποτέ κανείς δεν έπαθε κάτι κακό επειδή εξασκήθηκε αρκετά στο φιλί. Είναι καλό να θυμάσαι ότι το φιλί μπορεί να γίνει καλύτερο, όταν έρχεσαι πιο κοντά με έναν άνθρωπο, αποκτάς οικειότητα και βαθαίνουν τα συναισθήματά σου. Εκεί αλλάζει και η μεταξύ σας χημεία. Αν μετά από όλα αυτά, βλέπεις ότι τα πράγματα μένουν στάσιμα, μη χαλάς άλλο σάλιο (κυριολεκτικό) και προχώρα παρακάτω.