ΕΡΕΥΝΑ

Να γιατί πρέπει να παρακολουθείς πορνό πριν πας στο πρώτο ραντεβού

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το Ισραήλ, αν δεις κάποια ταινία πορνό πριν από ένα πρώτο ραντεβού, είναι σχεδόν εγγυημένο πως θα βγεις και δεύτερο. Κυρίως επειδή σε βάζει σε αυτό το ερωτικό mood.

Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν είναι ότι επειδή είδες σεξ, θα θες σεξ, άρα και θα κάνεις σεξ. Όχι, είναι λίγο πιο πολύπλοκο από αυτό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η “σεξουαλική ολοκλήρωση” κάνει τους ανθρώπους πιο ανοιχτούς σε νέες γνωριμίες και αυτή η πιο άμεση προσέγγιση μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις την εντύπωση που χρειάζεται για να βγεις και δεύτερο ραντεβού – αν φυσικά σου αρέσει αυτός που έχεις απέναντί σου.

Ο καθηγητής Gurit Birnbaum, της Σχολής Ψυχολογίας Baruch Ivcher, ολοκλήρωσε τρεις μελέτες, εξετάζοντας 246 ετεροφυλόφιλους συμμετέχοντες. Αυτοί οι οποίοι παρακολούθησαν σεξουαλικά ερεθίσματα, ήταν πιθανότερο να είναι ανοιχτοί σε μια διάθεση για ραντεβού.

Βέβαια δε χρειάζεται αναγκαστικά να δεις πορνό – το τι σε ανάβει και σε κάνει να έρθεις σε οργασμό είναι δική σου υπόθεση.

Στην πρώτη μελέτη βρήκαν ότι αυτό λειτούργησε ακόμα και υποσυνείδητα. Τους έδειξαν δηλαδή υποσυνείδητα σεξουαλικά ερεθίσματα, πριν να μιλήσουν μέσω messenger με κάποιον του αντίθετου φύλου. Φυσικά και μιλούσαν πολύ πιο ανοιχτά.

Στις επόμενες δύο έρευνες, τα σεξουαλικά ερεθίσματα έγιναν προφανή και η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

Οι συμμετέχοντες ήταν πολύ πιο άνετοι στο να αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες σε έναν άγνωστο του αντίθετου φύλου.

Αυτή η εξομολογητική διάθεση με τη σειρά της, αύξησε το ενδιαφέρον να βγουν ραντεβού προκειμένου να γνωριστούν με τον άγνωστο.

Τα ανθρώπινα σώματα έχουν δημιουργηθεί ώστε να σε παρακινούν να αναπαραχθείς, οπότε είσαι πιο χαρισματική και ανοιχτή, τα λεπτά αμέσως μετά από έναν οργασμό.

Αυτό επίσης σημαίνει πως όταν συναντάς κάποιον που σου αρέσει, ενεργοποιείται το σεξουαλικό σου σύστημα.

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

*κλείνει μάτι*