ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος ενδιαφέρεται για σένα

Καινούρια γνωριμία ε; Μιλάτε μιλάτε; Σε τσατ και σε τοίχους; Ωραία είναι αυτά. Αλλά δεν σημαίνουν και τίποτα, γνώμη μου. Πριν τον συναντήσεις από κοντά και περάσουν και μερικά ραντεβουδάκια για να κοπεί κίνηση, μην πιστεύεις τίποτα. Όχι γιατί το αγόρι είναι οπωσδήποτε αφερέγγυο, αλλά επειδή το πιο πιθανό είναι να μην ξέρει τι του γίνεται, αφού είναι τόσο μα τόσο νωρίς. Όταν λοιπόν συναντηθείτε και νιώσεις ότι έχει κάτι εδώ που ίσως και να αξίζει ν' ασχοληθείς, παρατήρησε τη γλώσσα του σώματός του προκειμένου να διαπιστώσεις αν σε επιθυμεί κι εκείνος, ή τσάμπα πίνεις. Πάντα σιγανά, ταπεινά και χωρίς πολύ ενθουσιασμό. Ένα βήμα τη φορά.

Ο μοναδικός λοιπόν, ίσως τρόπος να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για τα συναισθήματά του είναι να αποκωδικοποιήσεις τη γλώσσα του σώματός του, το οποίο είναι μεν πιο εύκολο απ’ όσο ακούγεται αλλά για να μη σε πάρω και στο λαιμό μου, υπερτονίζω αυτό το “ίσως” -γιατί ως γνωστόν άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

 Η γλώσσα του σώματος αποδεικνύεται αρκετά πιο αξιόπιστη από τα λόγια που ξεστομίζονται για έναν και μοναδικό λόγο: Δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Πρόκειται για κινήσεις/αντιδράσεις οι οποίες γίνονται ασυναίσθητα. Όταν το σώμα του εκπέμπει σήματα, και λέει αλήθειες, εσύ οφείλεις να ξέρεις τον τρόπο να τις “ακούσεις”.

Οι επικοινωνιολόγοι λένε πως αρκούν δέκα λεπτά ώστε να καταλάβουν δύο άνθρωποι αν αυτή η πρώτη γνωριμία μπορεί να εξελιχθεί στο κάτι παραπάνω. Χέρια στραμμένα προς το σώμα σου, μάτια που σε διερευνούν, γλώσσα που πάει ροδάνι ή που την έχει καταπιεί η γάτα (αμηχανία εδώ), γενικώς δηλαδή επικοινωνία στα άκρα, μαρτυρούν ότι το παιδί ζορίζεται και δεν είναι υπερβολικά άνετος καθώς ντρέπεται.

ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΌΤΑΝ ΈΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΗΧΑΝΟ;

 

Παράλληλα όταν:

> Τον βλέπεις να ψάχνει αφορμές για να σε αγγίξει

> Έρχεται κοντά σου δήθεν τυχαία ή λιγότερο τυχαία

> Σε κοιτάει βαθιά μέσα στα μάτια 

>Γελάει με ό,τι μπούρδα αραδιάζεις ως αστείο

> Δεν ξέρει τι να κάνει τα χέρια του

Ε, σε γουστάρει ο άνθρωπος.

 Οι στατιστικές αναφέρουν πως η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων στηρίζεται σ’ αυτά που δεν λέγονται με λόγια κατά 93% και σε όσα λέγονται κατά 7%. Οπότε να επαναλάβω, άσε τι λέει. Δες τι κάνει.