ΕΡΕΥΝΑ

Πόσο ρόλο παίζει η οικονομική κατάσταση στην επιλογή ερωτικού συντρόφου;

Αν είσαι από εκείνα τα άτομα που θεωρούν πως ο έρωτας δεν (πρέπει να) έχει καμία απολύτως σχέση με το χρήμα, τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς ή απλά να αποδεχτείς την πραγματικότητα, όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι απάντησαν με αίσθημα απόλυτης ειλικρίνειας στη σχετική έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. Ο θάνατος του ρομαντισμού σε βάρος του ρεαλισμού; Ίσως.

Το βασικό συμπέρασμα που βγήκε είναι πως η οικονομική ασφάλεια όσον αφορά στην επιλογή σταθερού ερωτικού συντρόφου παίζει σημαντικό ρόλο, μεγαλύτερο από τον αυθόρμητο έρωτα. Γιατί όπως είχε πει και η τεράστια Ρένα Βλαχοπούλου στο Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι “και τι θα τρώτε; πετσέτες”;

Μόνο αδιάφορο δεν είναι λοιπόν το οικονομικό στάτους για τη σύγχρονη Ελληνίδα και τον σύγχρονο Έλληνα, κι αυτό γιατί όταν πρόκειται για σοβαρή σχέση ή και γάμο, οι πιο πολλοί παραδέχονται ότι το αίσθημα ασφάλειας απορρέει κυρίως από το πόσο πέρα τα βγάζει ο/η σύντροφος σε οικονομικό επίπεδο. Μόνο 2 στους 10 το κράτησαν ρομαντικό, απαντώντας πως η πιο σημαντική παράμετρος στην επιλογή ερωτικού συντρόφου, είναι ο έρωτας. Η έρευνα είχε ως δείγμα 5.000 ζευγάρια ηλικίας 25-65 ετών και πραγματοποιήθηκε τη χρονική περίοδο 2011-2016, οπότε τη λες και πολύ αντιπροσωπευτική.

Η κρίση μάλλον μας έκανε αβάσταχτα ρεαλιστές, σχεδόν κυνικούς.