ΒΙΒΛΙΑ

10 φορές που η αλήθεια δεν σκότωσε κανέναν (απλά τους χώρισε)

Δεν μπορείς απλά να παραβλέψεις την ιδέα του χωρισμού, πώς να το κάνουμε; Ακόμα κι όταν είσαι ερωτευμένη και πετάς στα σύννεφα, ο μόνιμος φόβος σου είναι μήπως γίνει κάτι και χαλάσει όλη αυτή η υπέροχη σαπουνόπερα που ζεις.

Γιατί έτσι είναι η ζωή αγαπητή αναγνώστρια, γεμάτη πόρτες. Κάποιες στις ανοίγουν ευγενικά και στις κλείνουν στα μούτρα, άλλες τις κλείνεις εσύ δυνατά από μόνη σου, αλλά ΠΑΝΤΑ, υπάρχει μια άλλη παρακάτω που θα περιμένει να την ανοίξεις με ενθουσιασμό.

Μετά από αυτή την υπέροχη και ομολογουμένως εξαιρετικά πετυχημένη, μεταφορά μου, θα ήθελα να δηλώσω πόσο άδικο είναι και για εμάς, αλλά και για τον άνθρωπο που είναι μαζί μας, να εθελοτυφλούμε και να μην είμαστε ειλικρινείς. Ναι καλά διάβασες, και τα δύο είναι εξίσου κακά, άσε που κατά μια έννοια είναι και σχεδόν το ίδιο.

Όπως λέει και o 17oς κανόνας του 8ου επεισοδίου στο Girlfiend’s Guide to Divorce (σσ. δες το κάθε Τρίτη στις 21.00 στον OTE CINEMA 1HD και θα με θυμηθείς), πόσο πιο απλά θα ήταν τα πράγματα αν μπορούσαμε να ”ρωτήσουμε την απάντηση”. Να ήμασταν δηλαδή κι εμείς συνειδητοποιημένες για το τι πρόκειται να ακούσουμε, αλλά και για το τι θέλουμε πραγματικά να ρωτήσουμε. Ιδού δέκα φορές που η ωμή αλήθεια δεν έκανε κανέναν να περάσει καλύτερα απ’ ότι αν του έλεγαν ψέμματα.

1. Αντιμετώπισε το χειρότερο σενάριο

 

Θέλει θάρρος, τόλμη και κουράγιο, αλλά ρώτα στα ίσια αυτό που πιστεύεις. Όποια απάντηση κι αν πάρεις θα σε βοηθήσει από το να παιδεύεις το μυαλό σου με εικασίες. Ο ορισμός του Ask the answer lady!

2. Πες αυτό που θέλεις (χωρία λογοκρισία)

Ακόμα κι αν νομίζεις ότι αυτό που σκέφτεσαι είναι κατινιά, πες το! Χαλάλι να γίνεις και μια φορά λίγο κατίνα, παρά να στέκεσαι στο ύψος σου και να σε πιάνουν κορόιδο.

3. Παραδέξου το αδύνατό σου σημείο

 

Ή έστω ένα από αυτά. Αν το πεις δυνατά, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, να το συνειδητοποιήσεις, αλλά να δεις ότι γι΄αυτόν που βρίσκεται απέναντί σου, δεν είναι και τόσο σπουδαία υπόθεση.

4. Mίλα στους ανθρώπους το ίδιο ειλικρινά, όπως θα ‘θελες να σου μιλούν

Μια ευθεία ερώτηση είναι πάντα πιο εύκολο να απαντηθεί και δε χωρά δεύτερες κουβέντες. Ο άλλος έρχεται αντιμέτωπος με την ”σκληρή” πραγματικότητα και ξέρει ότι δε σηκώνεις μισόλογα

5. Ομολόγησε ότι θες να κάνεις σεξ! (δεν είναι κακό)

Έχουν περάσει οι εποχές που οι γυναίκες δεν παραδέχονται τη σεξουαλική τους υπόσταση. Τώρα βγαίνουμε και διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο σεξ και τον έρωτα. Παραδέξου ότι δεν είσαι πάντα μόνο μια ρομαντική ψυχή, δε θα καείς στην κόλαση ελπίζω.

6. Eπιτρέπεται να το παρακάνεις

 

Για να μην πω επιβάλλεται. Προκειμένου να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση, ό,τι κι αν πεις, ό,τι κι αν κάνεις (που λέει ο λόγος), είναι θεμιτό. Βλέπεις ο σκοπός (να νιώσεις δηλαδή καλύτερα με τον εαυτό σου), αγιάζει τα μέσα.

7. Αποδέξου τις προκλήσεις

 

Ό,τι κι αν είναι, το να δοκιμάζεις τον εαυτό σου μπορεί μόνο να σε κάνει καλύτερη.

8. Δέξου ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες (για το ίδιο θέμα!)

 

Ή και κάποιο ενδεχόμενο που δεν είχες σκεφτεί ίσως. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το πώς αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις μας.

9. Ξεκαθάρισε τα όριά σου

 

Και μην αφήνεις κανέναν να τα ξεπεράσει. Δες μέχρι πού φτάνει η ανοχή και η αντοχή σου και υπερασπίσου τις κόκκινες γραμμές σου με σθένος.

10. Aναγνώρισε τη δυσκολία της κατάστασης

Οι άνθρωποι που είναι έξω από το πρόβλημα, πιθανότατα ξέρουν καλύτερα τι είναι προτιμότερο για σένα. Άκουσέ τους κι εμπιστεύσου τους.