WELLNESS

Αναζητώντας τον ιδανικό άντρα στο διαδίκτυο

Όταν είσαι γυναίκα η καθημερινότητά σου μπορεί (και είναι) δύσκολη. Έχοντας στο πλευρό σου όμως τον ιδανικό άντρα, όλα ξαφνικά δείχνουν ευκολότερα, ή τουλάχιστον εφικτά.

Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει ο χρόνος να ψάξεις. Ακόμα κι αν κάναμε μια ζωή με περισσότερες διαθέσιμες ώρες προκειμένου να φτάσουμε στο υποκείμενο του πόθου μας, δεν θα ξέραμε πού να κοιτάξουμε. Βλέπεις δεν έχει ανοίξει ακόμα το στέκι εκείνο στο οποίο συχνάζουν όλα τα κελεπούρια της πόλης – να και μια καλή επιχειρηματική ιδέα.

Έστω ότι αυτό είναι το πρόβλημα λοιπόν στην αναζήτηση του ιδανικού άντρα – το ότι δεν ξέρεις πώς να τον βρεις.

Η λύση; Το online dating.

Πίσω απ’ την οθόνη δε θα χρειαστεί να βιώσεις άβολα βλέμματα από φίλους και φίλες, ενώ τα πάντα λέγονται ανερυθρίαστα και το πολύ πολυ να καταλήξεις να μιλάς με κάποιον άλλον. Η απόρριψη από το σπίτι σου ή το κινητό σου, δεν είναι το ίδιο δυσκολοχώνευτη.

Ναι μεν η ευκολία του chat έχει κάνει τον κόσμο άτολμο και δειλό στην αληθινή, κοινωνική συναναστροφή, αλλά από την άλλη, ένα ραντεβού μετά από πολύωρη διαδικτυακή κουβέντα, σίγουρα(;) θα είναι λιγότερο άβολο από το να καθίσεις απέναντι σε έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις καθόλου.

Βέβαια, ενώ κοντεύουν να περάσουν 2018 χρόνια από τη γέννηση του Χριστού, ο άνθρωπος συνεχίζει να κατακρίνει και να αντιμετωπίζει διστακτικά το online dating. Δε λέω, κι εγώ θα προτιμούσα να αφηγούμαι στα παιδιά μου ότι γνώρισα τον μπαμπά τους όταν πιάσαμε την ίδια βιντεοκασέτα στο videoclub και τσακωνόμασταν ποιος θα την πάρει, αλλά ίσως πρέπει όλοι να εξοικειωθούμε με την διαδεδομένη και δυνητικά ρομαντική φύση του chat, πριν εξαφανιστούν από προσώπου Γης όλα τα videoclubs και τα λοιπά μέρη που θα θέλαμε να ζήσουμε τον χολυγουντιανό rom-com έρωτα. Αν μη τι άλλο, το σημαντικότερο σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι να σου κάνει το κλικ. #διπλής

 

Για τις πιο ντροπαλές της φάσης, λοιπόν, αλλά και για τους βετεράνους των chatlogs, το Badoo, είναι κάτι σαν το χρυσό κουφέτο στις online γνωριμίες, αφού αποτελεί τη μεγαλύτερη εφαρμογή γνωριμιών παγκοσμίως. Ξεκινώντας να κάνεις το προφίλ σου θα συναντήσεις το “Είμαι εδώ για να κάνω παρέα με αγόρια και κορίτσια σε ολόκληρο τον κόσμο”, το οποίο αμέσως αυξάνει τις πιθανότητές σου να βρεις το άλλο σου μισό, σχεδόν στο άπειρο – ή μπορείς πολύ απλά να βγεις μερικά πολύ διασκεδαστικά ραντεβού.

 

Εντωμεταξύ, πέρα από το κλασικό πια chatting, το Badoo, σου δίνει και τη δυνατότητα της video κλήσης, χάρη στην οποία μπορείς να βεβαιωθείς ότι ο άνθρωπος στην άλλη άκρη της συζήτησης είναι όπως τον φανταζόσουν, αλλά και για το ότι δε χρησιμοποιεί ψεύτικες φωτογραφίες ώστε να τον περάσεις για μοντέλο. Δηλώνοντας αν “είσαι εδώ για να κάνεις φίλους, chat ή dating”, ξεκαθαρίζεις από την αρχή τον σκοπό σου κι έτσι ξέρεις τι θέλουν και οι άλλοι από σένα.

 

 

Στα πιο διασκεδαστικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής, είναι και η νέα υπηρεσία με τίτλο “Σωσίες”. Εκεί μπορείς να ψάξεις κάποιον που να φέρνει στον David Beckham ή τον James Franco, ή αν είσαι λίγο πιο προσγειωμένη και ξέρεις ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα, ίσως σταθείς τυχερή και βρεις κάτι που να μοιάζει στον Αποστόλη Τότσικα, τον Νίκο Αναδιώτη ή τον Στέφανο Μιχαήλ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είτε κινηθείς προς σταρ των γηπέδων, είτε προς κάποιον βασιλιά της πίστας, η διαδικασία και τα αποτελέσματα, θα σε αποζημιώσουν. Το πιο χαριτωμένο (και ταυτόχρονα λίγο απελπισμένο) βέβαια, είναι ότι μπορείς να ανεβάσεις για παράδειγμα φωτογραφία της πρώτης σου αγάπης (και παντοτινής) και να βρεις κάποιον που να του/της μοιάζει. Εγώ δεν το στηρίζω αυτό, καλύτερα να μη ζεις στη σκιά παλιών ερώτων, εκτός αν θυμίζει κάτι από Tom Hardy.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το online dating γίνεται πολύ πιο εύκολο όταν ξέρεις πού να ψάξεις: το Badoo φροντίζει να σε βάλει στο σωστό το δρόμο.

Κεντρική φωτογραφία: (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)