ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα άβολα πράγματα που κάνουν μία σχέση καλύτερη

Τέλεια σχέση στρωμένη με ροδοπέταλα δεν υπάρχει. Αν στο χαλάω συγχώρεσέ με αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο καθένας ορίζει τον τρόπο που βλέπει, διαχειρίζεται και βιώνει τη σχέση του χωρίς να υπάρχουν κανόνες και σωστά ή λανθασμένα βήματα. Μία σχέση θα μπορούσαμε να πούμε πως χαρακτηρίζεται καλή όταν δύο αυτόνομες προσωπικότητες είναι ικανές να περπατούν η μία στο πλάι της άλλης χωρίς να καταπατούν το ζωτικό χώρο του συντρόφου τους.

Όταν βρίσκεσαι σε μία μακροχρόνια σχέση γνωρίζεις τον άνθρωπό σου και ξέρεις να διαβάζεις σωστά τα μηνύματα (λεκτικά και μη) που εκείνος σου στέλνει. Η άνεση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που σηματοδοτεί την επόμενή σας φάση. Υπάρχουν και κάποια παράξενα-ιδιαίτερα πράγματα που κάνουν τη σχέση σας καλύτερη και εσάς τους ίδιους πιο δεκτικούς στην ανομοιομορφία της διαπροσωπικής σας σχέσης.

Νιώθετε άνετα ο ένας με τις συνήθειες του άλλου

Το να νιώθεις άνετα με τον σύντροφό σου σημαίνει πως μπορείς να είσαι ο εαυτός σου κι όχι η καλύτερη εκδοχή του, όπως στη φάση της απόλυτης καψούρας. Η απομυθοποίηση έρχεται με τον καιρό χωρίς αυτό να σημαίνει πως χάνεται το πάθος και η γοητεία. Νιώθεις οικεία και μπορείς να εκφραστείς χωρίς περιορισμούς και «σον σον» περιτυλίγματα.

Μπορείτε να κοιταχτείτε στα μάτια χωρίς να κατεβάσετε το βλέμμα

Σκέψου πως νιώθεις όταν στα Μ.Μ.Μ. ο απέναντί σου σε κοιτά επίμονα. Σηκώνεις το βλέμμα και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα (6 περίπου) το κατεβάζεις. Νιώθεις ανοίκεια κι αυτό μεταφράζεται σε αμηχανία. Όταν ένα ζευγάρι μπορεί να κοιταχτεί στα μάτια χωρίς να μιλήσει και να ντραπεί τότε ο στόχος της οικειότητας έχει επιτευχθεί.

Γνώρισες την οικογένειά του

Η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος θέλει να σε γνωρίσει στην οικογένειά του τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν αναφέρομαι σε αρραβώνες-γάμο-παιδιά. Όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση ο τρόπος που θα χειριστείς το άγχος σου λέει πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη ζωή αλλά και τη σχέση σας.

Μιλάτε (άνετα) για τους πρώην σας

Το να μπορείς να μιλήσεις για τις προηγούμενες σχέσεις σου σημαίνει α) πως τις έχεις ξεπεράσει και έχεις πάει παρακάτω, β) νιώθεις άνετα με τον σύντροφό σου ώστε να μπορείς να κάνεις ανοιχτά συζήτηση για κάτι που θεωρείται ταμπού. Στα ‘χω πει ξανά και δε θα βαρεθώ, ο μοναδικός παράγοντας που χτίζει μακροχρόνιες (και ευτυχισμένες) σχέσεις είναι να νιώθεις πως ο άνθρωπός σου είναι και φίλος σου.

Συζητάτε για το μέλλον της σχέσης σας

Μιλώντας για το μέλλον της σχέσης γίνονται σαφείς οι προθέσεις και των δύο γεγονός που βοηθά ώστε να μην καταλήξει ο δεσμός σε δράμα με αλληλοκατηγορίες του τύπου «δεν ξέρεις τι θες» και ανταπαντήσεις «μου κατέστρεψες τη ζωή». Το να είστε ξεκάθαροι για το πώς βλέπετε τη σχέση σας θα σας οδηγήσει σε ένα ευτυχισμένο κοινό μέλλον, όσο κι αν διαρκέσει το μέλλον αυτό.