TIPS

5 χρήσιμες συμβουλές για να αντέξει μία σχέση στο χρόνο

Η διάρκεια σε μία σχέση μπορεί να σου φαίνεται κάτι δύσκολο, μη πραγματοποιήσιμο ή κάτι που είναι θέμα τύχης. Μία σχέση όμως είναι σαν ένα σπίτι. Δεν μπορείς να ζήσεις μέσα σε αυτό εάν πρώτα δε χτιστεί. Πρόκειται για πολύ απλά πράγματα που ξέρεις ήδη, αλλά ίσως αγνοείς τη σημασία τους και θεωρείς ότι ως ζευγάρι πρέπει να κάνετε πολύ πιο θεαματικές κινήσεις προκειμένου να αντέξετε στο χρόνο. Τα ταξίδια έκπληξη, τα λουλούδια και οι νέες προτάσεις στο σεξ είναι πολύ ωραία tips μέσα σε οποιαδήποτε σχέση. Δεν είναι όμως αυτά που θα σου δώσουν διάρκεια.

 

Πες και κανά καλό λόγο

Κι όμως, μικρές φράσεις όπως «είσαι πολύ όμορφος σήμερα» ή το να τον πάρεις στη δουλειά μόνο και μόνο για να του πεις πόσο τον αγαπάς, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και βοηθούν να επιβιώσεις μέσα σε μία δύσκολη μέρα. Τα συναισθήματά σου δεν είναι αυτονόητα και το ταίρι σου χρειάζεται να ακούει γλυκά λόγια ώστε να θυμάται ότι είναι σημαντικός για εσένα. Και αυτό πρέπει να γίνεται και από τις δύο πλευρές.

Δες κι αυτό: 5 λόγοι που είναι καλό να είστε εντελώς διαφορετικοί με το ταίρι σου

Αγκαλιές και χάδια

Το ανθρώπινο άγγιγμα συμβάλει στην απελευθέρωση των ενδορφινών που είναι οι ορμόνες της χαράς. Όταν κρατάτε ο ένας το χέρι του άλλου, όταν σου χαϊδεύει το μάγουλο και όταν του δίνεις ένα πεταχτό φιλί το πρωί, νιώθεις πραγματική χαρά που έρχεται από το ίδιο σου το σώμα. Όταν δεν ξεχνάς τη σημασία της σωματικής οικειότητας, ξεπερνάς και πιο εύκολα τα προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ σας. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε συνέχεια σεξ. Έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που είναι φίλοι και νιώθουν άνετα μεταξύ τους, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη εγγύτητα και στην ερωτική ζωή τους.

Μην κατηγορείς για όλα το σύντροφό σου

Οι περισσότεροι από εμάς κατηγορούμε το ταίρι μας επειδή νιώθουμε θυμό, εξάντληση, ακόμα και βαρεμάρα. Το επόμενο βήμα είναι να περιμένουμε να αλλάξει ώστε να προσαρμοστεί σε αυτό που νομίζουμε ότι θέλουμε. Το αποτέλεσμα; Κανείς δεν αλλάζει, το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών διαιωνίζεται και καταλήγετε να είστε είτε εχθροί, είτε ξένοι. Η μόνη λύση σε αυτό το θέμα είναι να δεις τι ενοχλεί εσένα στον ίδιο σου τον εαυτό και τι πραγματικά προκαλεί τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις.

Μάθε να ακούς

Έχεις προσέξει ότι σε μία διαμάχη, αυτό που κάνεις είναι να προετοιμάζεις και να σκέφτεσαι τι θα πεις μετά, αντί να ακούς τι έχει να σου πει ο άλλος; Όταν το κάνεις αυτό, δεν επικοινωνείς και δεν ακούει ούτε και ο άλλος εσένα, αντίστοιχα. Ο μόνος τρόπος να έχετε ένα «γόνιμο» διάλογο, είναι να είστε ανοιχτοί στο διαφορετικό, να μην παίρνετε αμυντική στάση και να προσπαθείτε να βρείτε μαζί πιθανές λύσεις. Υποτίθεται ότι είστε μία ομάδα και όχι δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Και όταν μάθεις να επικοινωνείς έτσι, το κάνεις και σε βάθος χρόνου.

Διάβασε κι αυτό: Πικρές αλήθειες κάθε σχέσης. Μην κάνεις πως δε βλέπεις

Να είσαι χαρούμενη από μόνη σου

Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ, αλλά από εκεί ξεκινούν όλα. Αν νιώθεις μόνιμα ανικανοποίητη, αν δεν μπορείς να βρεις χαρά στα μικρά πράγματα της ζωής και δεν ηρεμείς ποτέ, αυτό καθρεφτίζεται και μέσα στη σχέση σου. Σκεφτόμαστε πρώτα τον εαυτό μας, όχι τόσο από εγωισμό, αλλά επειδή μόνο έτσι θα είμαστε υγιείς και χαρούμενοι ώστε να έχουμε να προσφέρουμε πράγματα και στο σύντροφό μας. Όσο περιμένεις την ευτυχία να έρθει μέσα από ένα άλλο άτομο και όχι από εσένα την ίδια, δε θα την νιώσεις ποτέ πραγματικά.