ΖΕΥΓΑΡΙΑ

5 (καθημερινές) συνήθειες που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον στα ζευγάρια

Unsplash

Όσο αγαπημένοι κι αν είστε, όσο καλό σεξ κι αν κάνετε -που είναι ζωτικό κομμάτι σε μια σχέση-, όσα χρόνια κι αν είστε μαζί και έχετε μάθει ο ένας τον άλλο σαν ανοιχτό βιβλίο -ή και όχι- πάντα θα υπάρχουν αυτά τα μικροπράγματα που θα μας φέρνουν πιο κοντά στον σύντροφό μας σχεδόν χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Το γεγονός ότι είσαι ζευγάρι με κάποιον σίγουρα από μόνο του δε σημαίνει κάτι. Για να μπορέσεις να έχεις μια όμορφη και υγιή σχέση πρέπει να προσπαθείς διαρκώς για να την κρατήσεις. Δε χρειάζεται να τρελαίνεσαι και να αγχώνεσαι γιατί έτσι δε θα κάνεις δουλειά. Απλώς να, υπάρχουν κι αυτές οι μικρές συνήθειες που μπορείτε να βάλετε στην καθημερινότητά σας και να την κάνετε πιο ζωντανή, πιο ουσιαστική και να έρθετε ακόμα πιο κοντά.

#1 Ρώτα για την καθημερινότητά του

 

Ξέρεις ότι έχει κάποιο σημαντικό project να παρουσιάσει στη δουλειά; Ίσως ότι συμβαίνει κάτι με την οικογένειά του; Δείξε το ενδιαφέρον σου στον αγαπημένο σου και ρώτησέ τον πώς πήγαν τα πράγματα. Φυσικά, όχι μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις αλλά και καθημερινά.

#2 Κάνε μια μικρή χειρονομία

 

Εντάξει ναι δεν είπαμε να φτιάχνεις κάθε μέρα κολοκυθάκια γεμιστά με μπεσαμέλ που είναι το αγαπημένο του φαγητό, ούτε να στέκεσαι πίσω από την πόρτα με μια έκπληξη για εκείνον. Όμως, κάποια μικρά πράγματα που ξέρεις ότι του αρέσουν είναι ωραίο να τα κάνεις γι’ αυτόν. Πήγες για ψώνια είδες ένα t-shirt που θα του άρεσε; Μη μείνεις στη σκέψη ότι θα του πήγαινε. Ξέρεις ότι του αρέσει ο ανανάς; Φτιάξ’ του αυτή τη γρήγορη λιχουδιά.

#3 Αναγνώρισε τις προσπάθειες του

 

Πολλές φορές τείνουμε να βλέπουμε μόνο τους δικούς μας «κόπους» και να μη δίνουμε τα εύσημα στην άλλη πλευρά. (Ναι, το ότι κάθεται και ακούει υπομονετικά τον πόνο σου που δεν πρόλαβες να πάρεις με έκπτωση εκείνες τις τέλειες γόβες που είδες συγκαταλέγεται στις προσπάθειές του).

#4 Δώσ’ του χώρο

 

Κι όχι μόνο σε εκείνον. Δεν είναι υγιές να είστε 24/7 μαζί. Κι εσύ θέλεις να βγεις με τα κορίτσια, κι εκείνος να δει μπάλα με τους φίλους του. Να σου θυμήσω πως είχατε κοινωνική ζωή πριν γνωριστείτε, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσετε την ζωή σας όπως πριν.

#5 Χαιρέτησέ τον με μια αγκαλιά/φιλί

Κάθε φορά που έχεις ώρες -ή μέρες- να τον δεις, χαιρέτησέ τον ζεστά και εγκάρδια. Κάν’ του μια αγκαλιά, δώσ’ του ένα φιλί. Πρόκειται ίσως για τον πιο απλό αλλά ταυτόχρονα πιο ουσιαστικό τρόπο να δεθείτε κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν έρθει να σε πάρει από τη δουλειά μην μπεις στο αμάξι και φύγετε για το σπίτι. Χαμογέλασέ του και δωσ’ του ένα γλυκό φιλί.