ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ένας άντρας γράφει: “10 πράγματα που με ξενερώνουν σε μία γυναίκα”

Στην εφηβεία μου, στην πλειοψηφία των κοριτσιών έβρισκα ένα κάρο μειονεκτήματα, με βάση τα οποία δεν άξιζε να πλησιάσω τα περισσότερα από αυτά. Το ένα μου ξίνιζε και το άλλο μου βρώμαγε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως κάθε φορά που στο σπίτι μας η κουβέντα πήγαινε στα κορίτσια, η μητέρα μου τσαντιζόταν από τα πράγματα που άκουγε πως με εκνεύριζαν πάνω σε ένα κορίτσι, με αποτέλεσμα κάθε αντίστοιχη συζήτηση να κλείνει με την εξής ατάκα της: ''Σε μοναστήρι θα καταλήξεις, κακομοίρη μου, αφού δεν πρόκειται να βρεις ποτέ καμία να σου κάνει''.

Του Γιώργου Μυλωνά

Από τότε πέρασαν χρόνια, έγινα λίγο πιο συγκαταβατικός με το γυναικείο φύλο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά πράγματα που με ξενερώνουν σε ένα κορίτσι. Για να μην γράψω καμιά δεκαριά χιλιάδες λέξεις, θα περιοριστώ στα 10 σημαντικότερα από αυτά.

1. Καπνίζει

Με το κάπνισμα τρελαίνομαι. Δεν μπορώ να διανοηθώ να σκύβω να φιλάω κάποια και εκείνη να μυρίζει τσιγαρίλα. Ας μυρίζει τζατζίκι, ας μυρίζει σκορδαλιά, ας μυρίζει αλκοόλ. Το τσιγάρο δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα. Δεν είναι ότι ”ποτίζει” μόνο την ανάσα της κοπέλας που το κάνει, αλλά βρομίζει τα μαλλιά και τα ρούχα της. Άσε που είναι τεράστια ασέβεια να καπνίζει κάποια, ενώ συνοδεύεται από κάποιον που δεν καπνίζει. Εκτός αν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους πως δεν πρόκειται να πλησιάσουν πιο κοντά από το ένα μέτρο ο ένας τον άλλο.

2. Βάφει τα μαλλιά της

Το να βάφει κάποια τα μαλλιά της το θεωρώ ισάξιο με το να βάζει ψεύτικο στήθος /χείλη ή με το να βάζει έγχρωμους φακούς επαφής. Ευτυχώς/δυστυχώς έχουμε γεννηθεί όλοι με συγκεκριμένα χρώματα. Αν τα αλλάξουμε δεν είμαστε πια εμείς. Πολλές φορές τα κορίτσια λένε πως ”για εκείνα το βάψιμο των μαλλιών είναι ανάγκη”. Το ακούω, αλλά δεν το καταλαβαίνω. Αν έχει να κάνει με την ψυχολογία σας, μπορείτε πολύ απλά να παίξετε με το χρώμα στα ρούχα και τα παπούτσια σας. Θέλω το καστανό κορίτσι που ερωτεύτηκα να είναι καστανό κάθε μήνα και όχι να έχει το χρώμα που θα αποφασίσει η βαφή του κομμωτή.

3. Φοράει τακούνια

Ναι, τα τακούνια σας κάνουν πιο σέξι. Ναι, ερεθιζόμαστε πιο εύκολα αν σας βλέπουμε με τακούνια. Στο σεξ είναι καταπληκτικό να φοράτε τακούνια. Τις υπόλοιπες ώρες τα τακούνια σε τι χρησιμεύουν; Στο να περπατάτε; Μάλλον όχι, αφού κάθε φορά που φοράτε τακούνια γκρινιάζετε ότι ξεποδαριάζεστε. Στο να φαίνεστε πιο ψηλές; Μα εδώ φοράτε τακούνια ακόμα και αν είστε 1,80. Θα το δεχόμουν αν φοράγατε στις συναυλίες για να μπορείτε να βλέπετε ακόμα και αν είναι ψηλότεροι οι μπροστινοί σας. Έλα που εκεί που όντως χρειάζονται έρχεστε με χαμηλά παπούτσια. Τα τακούνια είναι άβολα και για σας και για τα μάτια μας, αφού κάθε φορά που τα φοράτε σας βλέπουμε που ταλαιπωρείστε και δυσανασχετείτε.

4. Βάφεται

Εδώ πιστεύω ότι υπάρχει μια ασυνεννοησία μεταξύ αγοριών και κοριτσιών. Τα αγόρια προτιμούμε τη φυσική ομορφιά, αλλά τα κορίτσια δεν το έχουν καταλάβει αυτό. Το γεγονός πως μπορεί να μένουμε με ανοιχτό το στόμα με ένα κορίτσι που είναι βαμμένο και τα έχει πετάξει έξω, δεν συμβαίνει επειδή είναι βαμμένο, αλλά επειδή τα έχει πετάξει έξω. Η ομορφιά ενός κοριτσιού απεριποίητου και χωρίς μακιγιάζ την ώρα που ξυπνάει δεν μπορεί να συγκριθεί με το φτιασίδωμα των καλύτερων make-up artsist του πλανήτη.

5. Αργεί να ετοιμαστεί

Με δεδομένο το γεγονός πως το κορίτσι που μου αρέσει δεν βάζει τακούνια και συνεπώς δεν κάνει ανάλογο ντύσιμο και δεν βάφεται, η λογική λέει πως έχω εξασφαλίσει το γεγονός πως δεν πρόκειται να κλείνεται στην τουαλέτα με τις ώρες για να ετοιμαστεί. Όσο πιο λίγη η ετοιμασία, τόσο πιο πολλή η φυσική ομορφιά.

6. Βρίζει

Όσο και να θέλουμε να μιλάμε για ισότητα των δύο φύλων, το μπινελίκι δεν είναι κάτι που υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείται στην ίδια ποσότητα και από τα δύο φύλα.  Βέβαια, ποιος είμαι εγώ που θα πω στα κορίτσια να μην βρίζουν; Το δικό μου, όμως, το κορίτσι δεν γίνεται να βρίζει. Αν ήθελα κάποιον να βρίζει θα τα έφτιαχνα με τον Μπάμπη τον Σουγιά από τη Θύρα ”13”. Θα βλέπαμε και μαζί μπάλα, θα πηγαίναμε γήπεδο. Θα περνάγαμε φίνα.

7. Δεν έχει φίλους

Δεν εννοώ φίλους στο facebook, αλλά στην πραγματική ζωή. Φίλους που δεν τους αποκτά ή τους θυμάται κάθε φορά που δεν έχει σχέση, αλλά φίλους που τους βλέπει πάντα με την ίδια συχνότητα. Ζω για τη στιγμή που θα τα φτιάξω με ένα κορίτσι που συχνά πυκνά θα μου λέει: ”Γιώργο μου δεν μπορώ να σε δω απόψε, γιατί έχω κανονίσει με τους φίλους μου”.

8. Δεν έχει χόμπι

Όπως και στο θέμα των φίλων, θέλω να έχει πάντα χόμπι και όχι κάθε φορά που θα μένει χωρίς σχέση. Τα χόμπι, είτε είναι το να μαζεύει γραμματόσημα είτε το τρέξιμο, δείχνουν ένα άνθρωπο που έχει ενδιαφέροντα και βρίσκει τρόπους να περάσει καλά και εκτός σχέσης. Άνθρωπος που δεν περνάει καλά εκτός σχέσης δεν μπορεί να περάσει καλά εντός σχέσης. Νόμος.

9. Βγάζει selfies

Άντε και πες την έβγαλε την selfie –κουτσά στραβά όλοι τις βγάζουμε- πρέπει να την κοτσάρει και σε όλα τα social media; Για ποιο λόγο; Αν είναι πάνω από 18 χρονών –όχι δεν ασχολούμαι με μικρότερες, γιατί θα μπω φυλακή- δεν καταλαβαίνω το λόγο να ποστάρει μια selfie. Εκτός να έχει βρει κανένα χορηγό και την πληρώνει για κάθε selfie. Αν είναι έτσι, θα της αγοράσω και σελφοκόνταρο.

10. Ασχολείται με το κινητό της

Όταν είναι μόνη της ας κάνει ό,τι θέλει. Όταν, όμως, είμαστε μαζί, ας είμαστε μαζί, οι δυο μας. Όχι εγώ, εκείνη, το facebook, το twitter, το instagram, το tumblr και σία. Άμα ήθελα να ασχοληθώ με αυτά θα καθόμουν σπίτι και δεν θα έβγαινα μαζί της. Το ίδιο επιζητώ και από εκείνη.

Παρόλα τα κάμποσα πράγματα που με ξενερώνουν στα κορίτσια, κατά περιόδους βρίσκω κάποια που πληρούν τα περισσότερα από αυτά τα κριτήρια. Ακόμα και όταν δεν βρίσκω δεν πειράζει. Χίλιες φορές μόνος, παρά με κάποια που θα κάνω χίλιες υποχωρήσεις. Για να το γενικεύσω λίγο, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε σχέση με όλα τα κορίτσια που μας αρέσουν. Με άλλα μπορούμε να κάνουμε σεξ, με άλλα να είμαστε φίλοι, άλλα να τα συμπαθούμε και με άλλα να μην κάνουμε τίποτα. Έτσι θα είμαστε και εμείς ευτυχισμένοι και εκείνα.

Για περισσότερες ξενερωτικές καταστάσεις θα με βρείτε στο @gemil84