ΖΕΥΓΑΡΙΑ

5 πράγματα που κάνεις στα social και καταστρέφουν τις σχέσεις σου

Ένας μέσος άνθρωπος έχει σίγουρα 3 (μπορεί και παραπάνω) social media να διαχειριστεί- facebook, twitter, instagram, snapchat, όλα τους είναι στη διαθέση μας να μοιραστούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή πτυχές της προσωπικής μας ζωής με φίλους και γνωστούς.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα έπρεπε να προσέξουμε πριν πατήσουμε το ‘post’ και ανεβάσουμε την οποιαδήποτε φωτογραφία ή το χ, ψ καυστικό σχόλιο και πάνω από ολα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η όποια κακή διαχείριση τους μπορεί να έχει επιπτώσεις στην offline ζωή μας. Τι κάνεις λοιπόν και πώς μπορεί να επηρεάσει ανεπανόρθωτα τις προσωπικές σου σχέσεις; Έχουμε και λέμε.

1. Ανεβάζεις φωτογραφίες με φίλους σου χωρίς να τους ρωτήσεις

Όλοι έχουμε περάσει την άβολη στιγμή που έχουμε τρέξει να σβήσουμε σαν τρελοί το tag από μια ΚΑΚΗ φωτογραφία μας στο facebook. Όπως λοιπόν δεν θα ήθελες να δεις ξανά φωτογραφία σου στο facebook χωρίς να σε ρωτήσουν πρώτα, έτσι και εσύ θα πρέπει να ρωτάς πριν αναρτήσεις το οτιδήποτε. Μπορεί να μην σου φαίνεται φοβερά σημαντικό, υπάρχουν όμως αρκετοί άνθρωποι που δεν θέλουν να μπαίνουν φωτογραφίες τους στα social και οφείλεις να το σεβαστείς.

2. Χρησιμοποιείς τα social όταν είσαι νευριασμένη

Το bullying στα social media έχει ξεφύγει και όλοι έχουμε δει να περνάνε από μπροστά μας απαράδεκτα κακιασμένα σχόλια ή έχει τύχει να πάρουμε μέρος σε μια κουβέντα που εξελίχθηκε σε διαγωνισμό ‘ποιος θα βρίσει περισσότερο’. Όταν νιώθεις πιεσμένη και έχεις νεύρα κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και κλείσε τo facebook ή όποιο άλλο social medium έχεις ανοιχτό, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς την ενέργειά σου σε κάτι που μόνο κακό θα κάνει στο προφίλ σου- σκέψου μόνο ότι αν έχεις συναδέλφους στις επαφές σου ή αν ψάχνεις δουλειά πόσο κακή εικόνα θα δώσεις.

3. Μπερδεύεις την online ζωή με την πραγματική

Τι να πρωτοπώ τώρα για αυτό· 100 λέξεις δεν φτάνουν για να περιγράψουν πως η σκληρή καθημερινότητα μας οδήγησε να κλειστούμε στο καβούκι  μας και να παρατηρούμε τη ζωή μέσα από μια οθόνη. Ναι, τα social media μας δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας αλλά αρκετοί άνθρωποι είναι αυτοί που καταλήγουν να ζουν μια φανταστική online ζωή και μια υποφερτή και βαρετή κανονική ζωή. Προφανώς και δεν θα σου πω να κλείσεις τα social media σου αλλά προσπάθησε να μιλάς στο τηλέφωνο με τους αγαπημένους σου, να κανονίζεις εξόδους με τις φίλες σου και να κλείνεις το κινητό όταν είσαι μαζί με τον σύντροφό σου. Τα notifications δεν θα παρεξηγηθούν αν δεν διαβαστούν αμέσως.

4. Μοιράζεσαι υπερβολικά πολλά πράγματα

Τα social media δεν είναι το ημερολόγιο που είχες στο σχολείο- ό,τι γράφεις μένει για πάντα εκεί έξω και ο οποιοσδήποτε μπορεί να το δει/ κρίνει/ σχολιάσει και να χαλασει τόσο τη δικήσου ψυχολογία όσο και των ανθρώπων στη ζωή σου. Αν δηλαδή εσύ γράφεις στο twitter για τον σύντροφό σου χωρίς εκείνος να ξέρει τίποτα και το μάθει από κάποιον άλλον, θα νιώσει πολύ άσχημα. Σκέψου μόνο αν θα σου άρεσε να σου κάνουν το ίδιο. Όχι, ε;

5. Λες ψέμματα

Κανείς δεν λέει ποτέ την αλήθεια στα social media- όλοι βάζουν λίγη σάλτσα και φροντίζουν να ωραιοποιήσουν τις καταστάσεις που ζουν, ωστόσο το να πεις ψέματα για σοβαρά ζητήματα ή να φτιάξεις ιστορίες για την προσωπική σου ζωή είναι κακό- ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ. Θα χάσεις την ακεραιότητά σου και δεν θα σε πάρει ποτέ ξανά κανείς στα σοβάρα, σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.