ΣΧΕΣΕΙΣ

5 λόγοι για να νιώσεις τέλεια που είσαι single

Δεν πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο θα απομυθοποιήσω τις σχέσεις - άλλωστε νομίζω όλες ξέρουμε λίγο πολύ ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε "ιδανικό ζευγάρι". Όπως τα πάντα σε αυτή τη ζήση, έτσι και οι σχέσεις έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Το ίδιο και το να είσαι single. Αν και για κάποιο λόγο αυτή η κατάσταση έχει παρερμηνευτεί ως επιλογή απόγνωσης ή σεξουαλικής "απελευθέρωσης".

Στην πραγματικότητα, όπως το να είσαι σε αποκλειστική σχέση με έναν άνθρωπο, μπορεί να είναι υπέροχο, εξίσου σπουδαίες στιγμές μπορεί να ζήσει μια γυναίκα και στην περίοδο της ζωής της που έχει επιλέξει να μην έχει σύντροφο.

Αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, όσες θεωρούμε πως ένας άντρας μπορεί να είναι αυτό που λείπει απ’ τη ζωή μας, είναι όλα όσα κερδίζουμε όσο είμαστε μόνες.

1. Ουσιαστικότερες σχέσεις

Όταν δεν έχεις έναν ερωτικό σύντροφο, αφιερώνεις περισσότερο χρόνο και επενδύεις περισσότερο συναισθηματικά στις πιο σταθερές σχέσεις της ζωής σου, όπως οι φίλοι, η οικογένεια, ακόμα και οι συνάδελφοί σου.

2. Συναισθηματική σταθερότητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση έχουν συχνά θέματα εξάρτησης. Όσο πιο ανεξάρτητη και αυτοδύναμη είσαι, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να βιώσεις τέτοιου είδους αρνητικά συναισθήματα.

3. Καλύτερο σώμα

Οι σχέσεις παχαίνουν, πολλές φορές ακόμα κι αν έχεις μπλέξει με γυμναστή. Οι single γυναίκες είναι σε καλύτερη φόρμα και γυμνάζονται περισσότερο απ’ όσες έχουν δεσμό. Όταν νιώθεις ότι “έδεσες τον γάιδαρό σου”, είναι πιο εύκολο να παρατήσεις τον εαυτό σου.

4. Επαγγελματική υπεροχή

Όταν δεν έχεις κάποιο σύντροφο να σε αποσπά και να χρειάζεται αρκετό από τον χρόνο σου, μοιραία αφοσιώνεσαι περισσότερο στην καριέρα και τα ενδιαφέροντά σου – γιατί αυτό είναι που σε ολοκληρώνει.

5. Εξέλιξη

Έχεις αυξημένη την αίσθηση του αυτοπροσδιορισμού, άρα και περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθείς και να αναπτυχθείς σαν άνθρωπος και προσωπικότητα.